Kezdőlap Hírek Autók A Volvo Cars megkezdte a tisztán elektromos hajtású XC40 Recharge gyártását

A Volvo Cars megkezdte a tisztán elektromos hajtású XC40 Recharge gyártását

748
0
XC40 Recharge
Volvo XC40 Recharge production in Ghent, Belgium

Az XC40 Recharge az első megvalósult modell a tervezett tisztán elektromos Volvo gépkocsik hosszú sorában. A mai gyártásindítás fontos mérföldkő a Volvo Cars azon célkitűzésének a megvalósítása felé vezető úton, hogy 2025-re 40 százalékkal csökkentse egy autóra vetített szénlábnyomát. A várakozások szerint ugyanekkorra a vállalat globális eladásainak 50 százalékát teszik majd ki a tisztán elektromos járművek, míg a fennmaradó 50 százalékot hibrid modellek adják.

XC40 Recharge Az ügyfelek komoly érdeklődést mutattak az XC40 Recharge iránt. A típus néhány európai országban már rendelhető, ám az idei naptári évre ütemezett gyártási mennyiség már gazdára talált. Az első autókat idén októberben vehetik át tulajdonosaik. (A magyarországi forgalmazás kezdete a tervek szerint 2021 második felében lesz, pontosabb információkat később fogunk adni.)

XC40 Recharge
Volvo XC40 Recharge, production in Ghent, Belgium

A sorozatgyártás beindítását előkészítő fázis előzte meg, amelynek során a genti üzemben előszériás gépkocsik készültek. Az autógyártásban általános, minden típusnál alkalmazott eljárás célja, hogy az üzem optimalizálhassa a gyártási folyamatot, és biztosíthassa a legkiválóbb gyártási minőséget.

XC40 Recharge Az előkészítés során a gyártásban dolgozó érintett munkatársak mindenre kiterjedő oktatásban részesültek az elektromos járművek biztonságos összeszerelésével kapcsolatban.

XC40 Recharge
Volvo XC40 Recharge P8 driveline

Az autó annak a rendkívül keresett XC40 szabadidőjárműnek a tisztán elektromos kivitele, amely elsőként nyerte el a Volvo számára a nagy becsben tartott Európai Év Autója (COTY) díjat. Az XC40 Recharge a Geely-csoporttal közösen kifejlesztett, fejlett CMA kompakt, moduláris padlólemezre épül.

XC40 Recharge Az összkerékhajtású XC40 Recharge maximális hatótávolsága várhatóan meghaladja a 400 kilométert (WLTP norma szerint), a csúcsteljesítmény 408 LE. Az akkumulátor gyorstöltővel mindössze 40 perc alatt 80 százalékos szintre tölthető.