Kezdőlap Hírek Autók Ágyúgolyó

Ágyúgolyó

695
0
Aston Martin

Az Aston Martin erősen limitált, speciálisan személyre szabottságáról híres Q divíziója nemrég a Concours of Elegance-on bemutatta új Victor nevű modelljét.

Aston MartinEz az egyszeri masina tulajdonképpen egy olvasztótégely, amely a márka több korábbi modelljéből tartalmaz elemeket ( One-77, Valkyrie, Vulcan) és a két leginkább hagyatékteremtő, V8 Vantage és 1977 DBS V8 RHAM/1 Le Mans versenyautók ihlették. Mindkét ikon Victor Gauntlett érájában született, akinek tiszteletére keresztelte el új szuperautóját az Aston Martin.
Aston MartinAz autó karbonszálas teste azzal a “Pentlandite Zöldre” van fényezve, amit a Q divízió a ’70-es évek színpalettájáról rehabilitált.

Aston MartinMind a hátsó lámpák, mind a farrész főhajtás a nagy elődök előtt, előbbiek a Valkyrie-re utóbbi a V8 Vantage-re emlékeztet. Előről pedig a tradícionális hűtőrács, és a fényszórók hajaznak szintén a V8 Vantage-re és más Gauntlett-éra alatti modellekre.

Mögöttük a gép szíve, a V12-es 7,3 literes, 836 lóerős motor. Az Aston Martin valaha volt legerősebb kocsijának libabőrös vezetési élményét pedig a hat sebességes manuális váltó és a hátsókerék meghajtás teszik teljessé.
Aston MartinAz állítható fitómű, a Forma-1-es szerű kormány, félelmetes teljesítmény és hátborzongató külső együtt idézik meg a versenypályák szellemét.

Aston MartinSajnos azonban legtöbbünknek be kell érni azzal, hogy a képeken csodáljuk ezt a különlegességet, ugyanis egy darab készült belőle, amit valószínűleg hét lakat alatt fognak őrizni.