Kezdőlap Hírek Green Man A “Z” motorkerékpár

A “Z” motorkerékpár

1206
0
Z motorkerékpár

A kaliforniai tervező, Joseph Robinson egy elektromos motorkerékpár koncepcióval állt elő, melynek jellegzetes “Z” betű formája van.

Z motorkerékpárA Z motorkerékpár vonalvezetése a lámpáktól a hátsó kerékig fut végig, a kijelző pedig izgalmas grafikákat képes megjeleníteni, hogy az úton való jelenlétét hangsúlyozza.

Robinson viszonylag lapos tetőt adott a motornak, valamint kihajtható kormányt és lábtámaszt. Nincsenek visszapillantó tükrök és az ülés is kissé eltér a szokványostól, hogy a dizájn vonalát kövesse.

Z motorkerékpárA Z motorkerékpár számára kihívást jelentett a megfelelő méretű akkumulátor elhelyezése a keskeny testben. A motor hátsó részében elhelyezkedő 30 kw/h teljesítményű akkumulátor eltávolítható és újra cserélhető. Az első villa az összecsukható kormányról irányítható.

Z motorkerékpárA koncepció megmutatja, hogy az elektromos járművekben is rengeteg dizájn lehetőség rejlik.

“A közlekedésben megjelenő elektromos irányt nem korlátozhatjuk csupán az autókra” – mondja a tervező. “A motorkerékpárok nagyon izgalmas járművek és bizonyítottan nyertesei az elektromos energia felhasználásának. Megállják a helyüket akár a városi forgalomban, akár a kanyargós erdei utakon.”