Kezdőlap Hírek Autók Airspeeder, az első repülő versenyautó

Airspeeder, az első repülő versenyautó

1159
0
Airspeeder

Az Airspeeder, a világ első repülő elektromos autók számára szervezett motorsport sorozatának szervezője 2020-ra tervezi az első versenyek megszervezését.

AirspeederAz Airspeeder autonóm prototípusa tavaly debütált Angliában a Goodwood Festival of Speeden. A körülbelül 250kg-ot nyomó gép a verseny során kicserélhető akkumulátort használ, mely körülbelül 15 percig tart és négy 32 lóerős elektromos motort hajtanak 200km/h-s végsebességgel. A járművel 4 és 40 méter magasság között hasítják a levegőt.

Airspeeder“Valósággá válnak az elektromos repülő autók, melyek választ adnak majd a hosszú távú mobilitási kihívásokra. A versenynél semmi sem viszi gyorsabban előre a technológiát” – mondta Matt Pearson, az Alauda és Airspeeder alapítója. “A 20-as évek elejének F1-es versenyzőinek úttörő szelleme a mai napig meghatározza a haladást. A beruházás jelentős esemény a következő nagy mobilitási forradalomban.”

AirspeederAz Airspeeder eredetileg 2020-ra tervezte az első emberi tesztet a kaliforniai Mojave sivatagban, viszont a koronavírus keresztbe húzta a számításaikat. Ehelyett a teszt Dél-Ausztráliába költözik a cég hadiszálláshoz közel, amint a korlátozások engedik.

AirspeederAz Alauda által tervezett versenysorozat hasonlóan működne a Formula E sorozatának kezdetéhez. Minden csapat kapna egy kezdő szettet, egy vagy két Airspeeder alvázat, motorokat és tartalék alkatrészeket, melyeket onnantól kezdve szabadon fejleszthetnének.