Kezdőlap Hírek Hajók Atlantic – sporthajó a Bugatti tervezőjétől

Atlantic – sporthajó a Bugatti tervezőjétől

1867
0

Etienne Salomé, sportautó-tervező, a Salomé Yachts új márkanéven mutatta be első projektjét. Salomé olaszországi létesítményében már folyamatban van az új 12 méteres egyedi hajó első 12 egységének építése.

Atlantic - sporthajó a Bugatti tervezőjétől

Az első ügyfelek számára a hajók érkezése szándékosan egybeesik a 2020-as Monaco Yacht Show-val. Az Atlantic nevű hajót Salomé tervezte, aki korábban a Bugatti, a Mazda és a Renault márkáknak tervezett. Az Atlantic lesz az első jachtprojekt, amelyet az újonnan alapított márka készít.

Atlantic - sporthajó a Bugatti tervezőjétől
Az Atlantic formáját a formula autók aerodinamikus formái ihlették. A hajótest lehetővé teszi a levegő szabad áramlását a jachton keresztül, növelve ezzel annak stabilitását és csökkentve légellenállását. „A sporthajót minden idők legszebb klasszikus sportautója, a Bugatti T57SC Atlantic tiszteletére Atlantic-nak neveztük el” – nyilatkozta Salomé.

Atlantic - sporthajó a Bugatti tervezőjétől
A hajó egy Garmin üveg pilótafülkével, opcionális öndokkoló technológiával és egy garantáltan egyedi sportos karakterrel rendelkezik. Az Atlantic számos vízi játékot fog szállítani, köztük két testreszabott Seabob-ot. Az új sporthajó 14 hangszórót és két mélysugárzót is kapott, és összesen kilenc ember szállítására alkalmas.

Atlantic - sporthajó a Bugatti tervezőjétől

A meghajtásért egy pár Volvo Penta D6-440/ DPI motor felel, amelyek együttesen 880 lóerőt biztosítanak, így lehetővé téve az 55-60 csomós maximális végsebesség elérését.