Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra Chevrolet Corvette Stingray Kabrió 2020

Chevrolet Corvette Stingray Kabrió 2020

1377
0

A Chevrolet leleplezte a jövő évi középmotoros kabrió Corvettet. A 2020-as Chevrolet Corvette Stingray kabrió, a Corvette történetének első kozépmotoros kabriójának örökségére épít. A kabrió változat, amely csak 7500 dollárral lesz drágább, mint kupé társa, megtartja annak jellegzetes formáit.

Chevrolet Corvette Stingray Kabrió 2020

Az elektromosan lenyitható keménytető pontosan illeszkedik az autó kasztnijába, így még lehúzott tető mellett is ugyanakkora tárolóhelyet kínálva, mint a kupé kivitel. Mindemellett, megtartották az orrban található tárolórészt is, ahova egy kisebb méretű táska könnyedén elfér.

Chevrolet Corvette Stingray Kabrió 2020
A kétrészes tető nagyjából 50 km/h sebességig akár menet közben is lenyitható, és akár 16 másodperc alatt vissza is csukható. Hidraulikus rendszerről áttértek a sokkal megbízhatóbb elektromos motorokra, amelyekből összesen hat darab felel a tető mozgatásáért, és jeladók sokasága biztosítja annak pontos működését. A karosszéria színével megegyező tető található az alapkivitelben, míg a karbon mintás légbeömlők és tető opcionális extraként van listázva.

Chevrolet Corvette Stingray Kabrió 2020
A Chevrolet nagy figyelmet fordított arra, hogy biztosítsa a megfelelő levegőmennyiséget a motor működése, illetve hűtése érdekében. Mivel a kompozit anyagból készült tető a motor feletti részben kapott helyet, így ott plusz hővédő lemezeket helyeztek el, így védve azt a motorból származó hő ellen.

Chevrolet Corvette Stingray Kabrió 2020
A jármű közepén lévő hátsó szélvédő állítható, hogy csökkentse a menetszelet és a szélzajt az utastérben. A tetőszerkezet úgy lett kialakítva, hogy a Stingray kupén is megtalálható z51 performance csomagban található hátsó szárnnyal kombinálva, felhúzott tetővel azonos a két kivitel légellenállása.

Chevrolet Corvette Stingray Kabrió 2020
Motor tekintetében, a kabrió változat is megkapja a következő generációs 6,2 literes kisblokkos V8-as motort, amely a szegmens egyetlen szívómotorja. Teljesítménye 495 lóerő (369 kW) és 637 Nm nyomatékot képes előállítani, ami az elérhető legnagyobb teljesítmény a belépő kategóriás Corvetteken belül. A V8-as motor párosul a Chevrolet első nyolcsebességes duplakuplungos váltójával, amely villámgyors váltásokat és kiváló erőátadást biztosít.

Chevrolet Corvette Stingray Kabrió 2020
A 2020-as Chevrolet Corvette Stingray kabrió jövő év elején kerül forgalomba, és a már ismert 1LT, 2LT és 3LT kivitelekben kínálják majd. Az Egyesült Államokban az alapmodell 1LT 67 495 dollártól kezdődik, ami 7500 dollárral több, mint a belépő szintű Corvette kupé 1LT 59 995 dolláros kezdő ára.