Kezdőlap Hírek Hajók Eladó Silvio Berlusconi szuperjachtja, a Morning Glory

Eladó Silvio Berlusconi szuperjachtja, a Morning Glory

953
0
Morning Glory

A korábbi olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi eladja gyönyörű 48 méteres, Morning Glory névre hallgató szuperjachtját, melyen egy 11 millió dolláros árcímke lóg.

Morning Glory A 83 éves politikus 1999-ben vette az olasz Perini Navi-t a média mogul Rupert Murdochtól. Murdoch 1999-ben a New York Harborban vettel feleségül Wendy Denget a jachton.

Morning Glory Berlusconi 2018-ban a Forbes magazin szerint a világ 190. leggazdagabb ember volt, nettó 8 billió dollárral, Murdochnak pedig 1999-ben 7.2 milliót fizetett a jachtért.

Morning Glory Azóta már sok millió dollárt költött a Morning Glory felújítására, többek között egy új 850 lóerős MAN dízelmotort és új generátorokat kapott 2010-ben, 2016-17-ben pedig egy komplett felújításon esett át, melynek során az eredeti fehér hajótestet sötétkékre festették.

Morning Glory A Viareggio székhelyű Perini Navi világszerte ismert olyan jachtok gyártásáért, melyek ötvözik az eleganciát, szépséget és teljesítményt. Burgess, jacht bróker szerint a Morning Glory csúcssebessége 14.5 csomó és 4900 tengeri mérföld megtételére képes 10 csomóval.

Morning Glory Míg Berlusconi tulajdonában volt a jacht, gyakran látogatott el a Karib-szigetekre, ahol Antiguaban volt nyaralója. A nyarakat gyakorta töltötte a Francia és Olasz riviérán hajózással.

Morning Glory Négy lakosztályban nyolc vendégnek tud luxus szállást biztosítani és olyan egyedi elemekkel gazdagodott, mint a márvány kandalló, az étkező és a csigalépcső.

Morning Glory A tulajdonosi lakosztály az alsó szint fedélzetén irodával és két fürdőszobával rendelkezik. A vendégeket pedig 8 fős személyzet látja el.