Kezdőlap Hírek Építészet Felhőkarcoló vízszintesen

Felhőkarcoló vízszintesen

1152
0
“The Crystal”

Nyolc hosszú év tervezés, dizájn és építkezés után megnyitott látogatói előtt a kínai 250m magas üvegaljú látvány sétány Chongqing városában. A Safdie Architects és a Capitaland által megvalósított építmény 270 fokos kilátást biztosít Chongqing egére, míg a látogatók izgalmas sétát tehetnek a Jangce folyó és a Jialing folyó torkolatával a lábuk alatt.

“The Crystal” A “The Crystal” nevet kapta a 300 méteres horizontális felhőkarcoló, mely 250 méterre található a talajtól és napi 3000 látogatót képes fogadni. A struktúra a komplexum nyolc tornyát íveli át és található benne több kert, étterem, bár, rendezvényterem és klubház, egy végtelen medence és egy hotel lobby.

“The Crystal” A projekt a Safdie Architects negyedik munkája a Capitaland kollaborációjával, mely Ázsia egyik legnagyobb ingatlan fejlesztőjének számít.

“The Crystal” Mr Lucas Loh, a kínai Capitaland Group elnöke szerint “A vízszintesen épített folyóparti városi negyed megaépítményét hét évbe telt befejezni és a Crystal Sky Bridge lett a fő nevezetessége. Így örülünk, hogy a látogatók előtt megnyitott és népszerűvé vált a Crystal Sky Bridge első eleme, a látvány sétány. A sétány az első fő attrakció, melyet Chongqingban nyitottak meg az ország újbóli megnyitása után, a nyilvánosság lelkes reakciója pedig nagyon ösztönző. A Capitaland, mint hosszú távú szereplője a kínai ingatlan piacnak továbbra is arra összpontosít, hogy vonzó és minőségi termékekkel kedveskedjen fogyasztóinak, míg partnereivel együtt hozzájárul az ország gazdasági fellendüléséhez.”

“The Crystal” A látogatók az első szinten kezdhetik meg utazásukat a vízszintes felhőkarcoló látvány sétányán, melyhez a National Geographic is hozzájárult. A kiállítás első része Chongqing történelmét és fejlődését mutatja be, mielőtt a látogatók a gyorslifttel elérnék a legfelső szintet, amely körülbelül 52 másodpercet vesz majd igénybe. Amikor a lift a 47. emeleten kinyílik, a látogatók egy futurisztikus világba kerülnek, amely elképzeli, milyen is lehet az élet a Marson. A kiállítás végén a látogatók egy nyugodt mini parkba léphetnek be, mielőtt kilépnek a nyitott látvány sétányra, hogy üvegpadlóval a lábuk alatt elmerüljenek a csodás látványban.