Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra Gin sörösdobozból

Gin sörösdobozból

812
0
Anheuser-Busch

Anheuser-Busch a tokiói székhelyű Ethical Spirits lepárlóval együttműködésben újfajta gint dobott piacra.


A régi mondás szerint, ha az élet citromot oszt neked, készíts belőle limonádét. A söreladások mélyrepülése nyomán az Anheuser-Busch japán részlege ugyanezt a bölcsességet lovagolta meg, ám ez esetben a mentalitásuk jelentősen alkoholosabb végeredményt hozott.
A legnépszerűbb sörök eladásai 52 százalékkal csökkentek Japánban a koronavírus-járvány kezdete óta, amely igencsak nagy problémaforrás, ha ez az elsődleges részvény piaci és kereskedelmi tényező egy cég számára. A helyzet megmentése érdekében az Anheuser-Busch a tokiói székhelyű Ethical Spirits lepárlóval összedolgozva újszerű megoldást hozott tető alá: 80 000 Budweiser sört hasznosítottak újra méghozzá úgy, hogy ginné „változtatták” őket.

Anheuser-BuschAhogy a neve is sugallja, az „Ethical Spirits” termékei a fenntartható, azaz környezettudatos eljárásokon segítségével készülnek, és már korábban is hírnevet szereztek maguknak a szaké előállítás során keletkezett üledékből készült ginjükkel. A Gekkeikan-nal, Japán legrégebbi szaké-gyártójával, /amely a mai napig akítv/ léptek partnerségre és becslések szerint 20 000 liter „ale” sörre volt szükségük alapanyagként, amelyet aztán bükkfadarabokkal, borókabogyóval, komlóval és citromhéjjal sépekltek meg az összetettebb ízprofil érdekében.
A kész kézműves ital enyhén édeskés ízvilággal büszkélkedhet, valamint az alkotói szerint jól párosítható teltebb ízű desszertekkel. Küllemét tekintve finom arany árnyalata megkérdőjelezhetetlenül elkülöníti kristályos társaitól, és egyértelműen utal nem mindennapi készítési módjára.

Anheuser-BuschAz Anheuser-Busch nem az egyetlen alkoholtartalmú italszállító, amely a többséghez viszonyítva később érezte meg a jelenlegi gazdasági válságot. Bár a bor és az egyéb italok eladási mutatói a Covid-19 által kiváltott lezárások kezdetén jelentősen megugrottak, azóta ezek a számok azonban rohamosan csökkentek. Szakértők szerint ez a fajta visszaesés az éttermi fogasztás és az utazások számának csökkenésével állítható párhuzamba. Egyesek úgy vélik, hogy az említett iparág számára a dolgok legalább 2024-ig nem fognak teljes mértékben visszatérni a rendes kerékvágásba.
A palackonként 52 dollárért kapható Revive Gin elérhető az Ethical Spirits weboldalán természetesen egyéb prémium termékeivel együtt. A Revive bevételének egy része a Music Cross nonprofit szervezet javára megy majd, amely Japán a koronavírus által megbénított zenei életét hivatott támogatni.