Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra Gyorséttermi aranypohár

Gyorséttermi aranypohár

1222
0
Shamrock Shake

A gyorsétteremlánc nem mással ünnepli a kerek évfordulót, mint egy 20 karátos arany pohárral.

A McDonald’snak igazi hagyománya van. Minden idők legkedveltebb édessége, a Shamrock Shake 50. Évfordulóját ünnepli, így egy gyémánt és smaragd berakásos arany verizót árvereznek el, közel 100000 dollárért.

A sajtóközleményben elmondták, hogy a zöld shake-re és annak arany dobozának árveréséből befolyó teljes összeget a Ronald McDonald Ház jótékonysági szervezetének adományozza.

Shamrock ShakeA shake először 1970-ben jelent meg, a McDonald’s pedig egy csapat tehetséges ékszerészt bízott meg a kézműves pohár elkészítésére. Főként 18 karátos aranyból készült, melyet 50 zöld smaragd és fehér gyémánt díszít, mely szintén a márka metás ízvilágát jelképezi, az 50 sárga gyémánt pedig a forgalomban lévő éveket jelzi.

“Általában az 50. Évfordulókat arannyal szokták ünnepelni, így erre a mérföldkőnek számító eseményre valami olyasmit szerettünk volna készíteni, mely méltán jelképezi a finom Shamrock Shake-et” – mondta Dave Tovar, a McDonald’s amerikai kommunikációjáért felelős vezetője. “Minden rajongónkat szívesen látjuk, hogy velünk ünnepeljék ezt az ötven ínycsiklandozó évet az arany Shamrock Shake-kel és hogy segítsenek az RMHC fantasztikus céljainak eléréséhez.”

Az online szavazás mellett a Shamrock Shake és oreo Shamrock McFlurry vásárlói is egy saját arany poharat.