Kezdőlap Hírek Hajók Hemingway híres hajója újjáépítve

Hemingway híres hajója újjáépítve

1561
0
Hemingway

2012-ben Hilary Hemingway belépett a Havanna partjainál dokkoló hajó kajűtjébe. “Voltam már számos Hemingway otthonban” – nyilatkozta, utalva híres nagybátyjára, Ernestre, “de soha nem voltam még a Pilar-on. Fantasztikus.”

Harmadik feleségéről, Pauline-ról kapta nevét Papa Hemingway egyedi, 11m-es Wheeler Playmate-je, a Pilar, melyet a Nobel-díjas író Key West, Bimini és Kuba között használt horgászatra. Hemingway számos kalandot megélt a Pilaron, vadászott német tengeralattjáróra, részt vett az American Museum of Natural History környezetvédelmi kutatásaiban és lábon lőtte magát, amikor egy cápa után ment.

HemingwayAznap Hilary Hemingwayhez csatlakozott Wes Wheeler, akinek ükapja alapította a Wheeler Shipbuilding Corp.-ot 1910-ben. Wheeler és Hemingway néhány évvel korábban találkoztak, miután ő és a színész Andy Garcia közösen írtak nagybátyjáról és Gregorio Fuentes-ről, aki kapitányként szolgálta sokáig. Wheeler segített helyreállítani a Playmate-et, mely a Pilart játszotta volna a vásznon és az élmény arra késztette, hogy felélessze a Wheeler Shipbuilding céget, amely több, mint 3500 hajót gyártott, mielőtt 1966-ban bezárta kapuit.

HemingwayIdén szeptemberben az új Pilar, mely újraéledt a Wheeler és Hemingway által összegyűjtött adatok szerint akkor Kubában, felemeli a Wheeler Yacht Company-t. A Brooklin Boat Yard-on készült Brooklynban, és úgy fog kinézni, mint egy motor jacht a 30-as évekből modern felszereléssel, iPad irányítással és érintőképernyős navigációs rendszerrel, légkondival és stabilizátorral.

Az új hidegen formázott mahagóni belső tér megegyezik majd a vízvonal felett elődjével, de iker 370 lóerős Yanmar motorja 25 csomóig tolja teljesítményét, míg az eredeti a fele volt. “Az elülső láb és a középső rész nem különbözik nagyban” – nyilatkozta Bill Prince, tengerészeti mérnök. “Csak finom változtatásokat ejtettünk.” Az ára a választott opcióktól függ majd, körülbelül másfél millió dollár lesz. Wheeler reméli, hogy népszerű lesz a Wheeler 38. Ahogy Hilary Hemingway mondja, “Valószínűleg ez lesz a világ legnépszerűbb halászhajója.”