Kezdőlap Hírek Autók Invicto – páncélozott G Mercedes a Brabustól

Invicto – páncélozott G Mercedes a Brabustól

947
0
Brabus Invicto

A Brabus tuningcég kezei között járt már a stuttgartiak legendás terepjárója, most azonban a Brabus mérnökei igazán defenzíven dolgozták át a G osztályt.


Az Invicto néven érkező golyó- és robbanás biztos Mercedes-Benz G63-as három különböző kivitelben elérhető, a Pure, Luxury és Mission nevekre keresztelt modellekben azonban közös, hogy mindhárom megkapta a VR6 Plus ERV besorolású „Invicto Shelter Cell” névre hallgató Brabus páncélzatot.

Brabus InvictoEz azt jelenti, hogy az acéllemezekkel és más különleges 3D-és nyomtatással készült védőelemekkel megerősített Brabus Invicto G-Wagen karosszériája a robbanások mellett egy AK-47-es gépkarabély 7.62-es lövedékeinek is ellenáll.

Brabus InvictoA különleges védelem ellenére a Pure modell kívül és belül is egy hétköznapi G63-as benyomását kelti, míg a Luxury kivitel esetében is legfeljebb a finom bőr és Alcantara belsőtér és nem a páncélzat tűnik fel első ránézésre mindössze.

Brabus InvictoEzzel szemben a különleges kisérő járműnek szánt Mission változat a golyóállómellényekkel kompatibilis üléseivel. a Molle rendszerű ajtópaneljeivel, a digitális visszapillantó tükreivel, az adó-vevő rendszerével és a 20 collos terepgumiabroncsaival már első látásra felhívja magára a figyelmet.

Brabus InvictoA páncélzatnak köszönhetően az Invicto mintegy 1 tonnával nehezebb a standard G osztálynál is, pedig már az is közel 2,5 tonnát nyom a mérlegen. A jelentős plusz súly miatt a Brabus mérnökei az erőforrást sem hagyták érintetlenül, így az autóba a cég B40S-800 teljesítményfokozó csomagja került, melynek köszönhetően a 4 literes, duplaturbós V8-as erőforrás teljesítménye 789 lóerőre és 1000 Nm-re nőt, aminek hála a Brabus tankja 8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 60 mérföld/órás sebességre, a végsebességét pedig csak az elektronika korlátozza 210 kilométer/órában.

Brabus InvictoAz extralistáról még olyan elemekkel tuningolhatjuk tovább az autónkat, mint a kiegészítő tetőlámpák, tűzoltó rendszer, éjjellátó készülék, frisslevegő-rendszert és a menekülő nyílás.

Brabus InvictoAzért csak óvatosan az extrákkal, hiszen a Brabus Invicto modellje alapáron sem túl olcsó, ugyanis a Pure kivitel 476 000 eurótól indul, míg a Luxury és Mission modellek árcéduláján 604 000, illetve 648 000 euró szerepel kiindulási árnak.