Kezdőlap Hírek Autók Megújult a Bentley Bentayga

Megújult a Bentley Bentayga

939
0
Bentley Bentayga

A Bentley bemutatta az új Bentayga modellt, amely az első típus a márka aktuális, „Beyond100” névre keresztelt üzleti tervében. Megjelenése óta már bő 20 ezer Bentayga talált gazdára – több, mint bármely konkurenséből –, ezáltal a modell óriási sikertörténetnek számít a Bentley történelmében. Az alaposan átdolgozott külső formaterv célja az volt, hogy a Bentayga tökéletesen beleilleszkedjen a márka aktuális formanyelvébe. Jelenleg a Bentley büszkélkedhet a legfrissebb és a legmodernebb modellpalettával a teljes luxusszegmensben. A Bentayga belső terében is számos változás történt, ezáltal a luxus SUV kívül-belül teljesen megújult.

Bentley BentaygaA Bentayga koncepciója példátlan: egy nagy teljesítményű Grand Tourer, egy luxuslimuzin, egy tágas családi autó, valamint egy terepjáró tulajdonságainak mesteri szintű ötvözése révén a piac legsokoldalúbb autójáról beszélhetünk. A Bentayga, amely megalapította a luxus SUV kategóriát, az aktuális frissítés alkalmával még tovább fejlődött és kifinomultabbá vált.

Bentley BentaygaAz Angliában, Crewe városában tervezett, és mind a mai napig kézműves módon gyártott luxusautó továbbviszi elődjének kiemelkedő sikereit. Adrian Hallmark, a Bentley Motors elnök-vezérigazgatója a következőképp nyilatkozott az újdonságról: „Amikor a Bentayga közel öt évvel ezelőtt piacra lépett, újradefiniálta a luxus SUV piacot. A Continental GT-hez hasonlóan saját piaci szegmenst alapított, és annak ellenére, hogy időközben több versenytárs is csatlakozott ebbe a kategóriába, mind a mai napig egyetlen másik típus sem büszkélkedhet a Bentayga sokoldalúságával.

Bentley BentaygaA megújult Bentayga most magasabbra emeli a lécet, a luxus SUV kategóriájában még nagyobb előnyre szert téve. A fejlesztések kapcsán figyelembe vettük ügyfeleink eddigi észrevételeit és a számukra legfontosabb pontokon javítottunk az autón, új szintre emelve a Bentayga rendkívül magas szintű kvalitásait.”
Bentley BentaygaAz új Bentayga legszembetűnőbb hozománya az alaposan megújult külső formaterv, aminek köszönhetően a modell még jobban beleillik a Bentley aktuális palettájába. A friss formanyelvet a márka a harmadik generációs Continental GT sorozattal és a vadonatúj Flying Spur limuzinnal vezette be. A Bentayga átdolgozásával a három modell közelebbi rokonságot mutat, mint valaha, megkérdőjelezhetetlenül jelezve, hogy egy családot alkotnak.

Bentley BentaygaAz autó elejének minden egyes elemét átdolgozták a tervezők, ennek ellenére az összkép összetéveszthetetlenül Bentayga maradt. A hűtőrács nagyobb lett és meredekebben áll, mint korábban, az új, intelligens LED-mátrix fényszórók megjelenését pedig a kristályüvegek inspirálták, ezáltal nem csak fantasztikusan világítanak, de egy iparművészeti remekműnek is tekinthetők. Az agresszívebb vonalvezetésű első lökhárító a luxus SUV komoly teljesítményére utal. További különlegességnek számítanak a speciális, fűthető ablaktörlő lapátok, amelyek karonként 22 fúvókát tartalmaznak.
Bentley BentaygaHátulnézetből szintén jelentős változáson ment keresztül a Bentayga, amiben kulcsszerepet kap a teljesen áttervezett csomagtérajtó. A hátsó lámpatestek tökéletesen beleillenek az új márkaarculatba, a rendszám pedig leköltözött a lökhárítóhoz, a letisztultabb összkép érdekében. A látványos kipufogóvégek már messziről hirdetik a nagy teljesítményt. A 20 mm-rel kiszélesített hátsó nyomtáv egyfelől fokozza a stabilitást, másrészt a luxus SUV számára még erőteljesebb kiállást biztosít. Végül, de nem utolsósorban a Bentayga-specifikus könnyűfém keréktárcsákat átdolgozták is a tervezők.

Bentley BentaygaAz új Bentayga kínálatában rövidesen megjelenik a különösen hatékony Hybrid változat, amely a luxuskategória első valódi konnektorról is tölthető, ún. plug-in hibrid modelljeként debütál. A Bentayga Hybrid a Bentley eddigi történelmének leghatékonyabb típusa lesz, mindemellett a vállalat első nagy lépése az elektromos jövő irányába.
Az alaposan megújult Bentley Bentayga kínálatát később a teljesítmény-orientált Speed verzió teszi teljessé, amelyet még agresszívebb megjelenéséről lehet majd felismerni. A Bentayga Speed meghajtásáról a méltán elismert 6-literes, W12-es TSI erőmű fog gondoskodni.