Kezdőlap Hírek Hajók Szén és arany

Szén és arany

2027
0
Khalilah

Ha Francisco Scaramanga hajót vásárolna, az aranypisztolyos férfi ezt a 49 méteres Khalilah névre hallgató szuperjachtot választaná. A tetőtől talpig Cordova Gold színben pompázó darab után megfordulnak az emberek. A történelmi Khalilah az első teljesen szénszálból álló szuperjacht, valamint az első hajótest Palmer Johnson Supersport sorozatából.

Khalilah“Ezek a tulajdonosok valami tényleg különlegeset szerettek volna” – nyilatkozta Jim Evans, a SuperYachtsMonaco vezérigazgatója. “Nem csupán a hajó színe, de a dizájnja is radikális a többi jachthoz képest. Ha el szeretnél tűnni a vízen nem ez neked való.”

KhalilahA 26 csomós csúcssebességgel megáldott hajó sportossága inkább radikális külsejére vonatkozik, mint teljesítményére. Hullámos szélei hullámtörő tatján futnak össze. A jacht jelenleg Genfben van, egy két millió eurós felújításon esik át, amely során stabilizátorokat kap és a farok részét meghosszabbítják, hogy egy nagyobb beach club is elférjen rajta.

KhalilahAz arany külsőhöz illően a belső tér eklektikus. Az anyagok sokfélesége és a kulturális hatások ellentétes színpalettával párosulnak. A belső tér nagyrészben a tulajdonosok ízlése szerint alakítható. Található itt még Buddha szobor, tintahal szerű csillár a fő szalonban és arab hatások az asztalosmunkában.

KhalilahEgy kaktusz fa étkező asztal és napozóágyak sora vezet a fő szalonba, amelynek mindkét oldalán 6 méteres padlótól mennyezetig érő ablakok futnak, világossá és levegőssé téve azt. A falak és a bár karéliai birsből készült, az egyetlen fa, melyből Peter Carl Fabergé híres tojásait is készítette az orosz királyi család számára 1917-ben. Az iszlám hatás már a fő szalonban meglátszik és folytatódik a kabinokon és folyosókon, mivel a “Khalilah” arabul barátot jelent.

KhalilahAz elrendezés furcsa csavara, hogy a fő lakosztály egy szinten van a főfedélzet VIP részlegével. Az ennek eredményeképpen elveszett helyet egy ötödik kabinnal pótolják. Az alacsonyabb fedélzeten egy második VIP rész is található.

További furcsa tervezési jellemzők közé tartozik a étkező pulttal felszerelt nyitott konyha, a felső fedélzet és a jacuzzi a hídfedélen, valamint a víz alatti mozaik csempe a gyermekek iker kabinjában, csiszolt arany mozaik zuhanyzóval.

KhalilahA Khalilah a Mediterrán vizeken tartózkodott szállítása óta. A hátsó fedélzet kikötői oldalán található nyílás egy nagy fürdő platformhoz vezet, ahol játékok és pályázatok könnyen elérhetők és indíthatók. Nem igazán beach club, de a hátsó fedélzettől távol eső helyet kínál a vízi sportok rajongói számára.

“A tulajdonosnak nagy beleszólása van a dizájnba, egy építésvezetővel együtt dolgozik az általános elrendezésen és a végső munkálatokon” – nyilatkozta Evans. “A belső dizájn lenyűgöző, de eléggé megosztó.”

A Khalilah jelenleg 31.4 millió dollárért eladó.