Kezdőlap Hírek Autók Világrekord négy keréken

Világrekord négy keréken

1032
0
Unimog

A Mercedes-Benz kis zömök Unimog nevű teherautója bebizonyította, hogy expedícióra termett, a jelentések szerint az U 5023 világrekordot állított be a kerekes járművek körében, elérve a 6694m-es tengerszint feletti magasságot.

Unimog

A cél: telepíteni négy sürgősségi rádiót a chilei Ojos de Salado körüli táborokba, a Föld legmagasabb aktív vulkánjára, mely 6893m magasságba az Atacama sivatagból emelkedik ki. A terepjárók: egy pár speciális felkészített Unimog, extrém off-road gumikkal és hatalmas csörlőkkel. Annak érdekében, hogy a meredek, hegyvidéki tereppel megbirkózzon, olyan rendszerrel lett ellátva, mely segíti, hogy a súlyát úgy mozgassa előre és hátra, hogy a jármű súlypontját módosítja.

Unimog
Az expedíció vezetője, Matthias Jesche megdöntötte saját magassági rekordját, melyet 2014-ben Mercedes Zetros-ával állított be.

Unimog

Nem volt mindenképpen szükséges az expedícióhoz, hogy olyan magasságig felmenjen, mire az Unimogok az Amistad táborának 6100m-es magasságba felértek, már mind a négy rádiót sikeresen telepítették. De ha már ott vannak, írnának egy kis történelmet is…

Unimog
Tényleg lenyűgöző az Unimog Euro 4 hengeres benzinmotorja olyan magasan is tökéletesen működött. Mi már féltávon is alig kapnánk levegőt.