Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra Whisky 27 ezer dollárért

Whisky 27 ezer dollárért

948
0
Whisky 27 ezer dollárért

Csupán 100 üveggel palackoztak a ritka, 55 éves Yamazakiból. És az árát is megkérik.


Egy ritka japán whisky kerül a polcokra Japánban, bár ahhoz, hogy megengedhesse magának az ember, jobb, ha előbb egy lottót vesz.

Whisky 27 ezer dollárért

A Suntory, a világ egyik vezető whisky lepárlója bejelentette, hogy hamarosan kiadja a limitált kiadású, 55 éves Yamazaki whiskyt. Hogy mennyiért? Nem kevesebb, mint 27347 dollárért palackonként, melyből nincs száznál több. Csak rajongóknak és lottónyerteseknek.

Whisky 27 ezer dollárért

Ahogy a neve is sugallja, a Yamazaki 55 a márka vezető terméke, melyet teljes 55 éven át érleltek fehér tölgyfa hordókban a gazdag ízvilág érdekében, mely tökéletes összhangban van az édes és fás ízjegyekkel.

Whisky 27 ezer dollárért

Az utóbbi 10 évben jelentősen megnőtt a kereslet a hosszú ideig érlelt whiskyk iránt, mely a készletek nagy részét már felemésztette. Hogy ezt a hiányt pótolják, a lepárlók most olyan elegyeken dolgoznak, melyben különböző korú hordókból származó termékeket ötvöznek. A Suntory már jó ideje nem adott piacra érlelt whiskyt. “Aggódtunk, mert a Yamazaki márkából már hosszú évek óta nem tudtunk újat nyújtani” – nyilatkozta Kengo Torii, a Suntory whisky divízió vezetője.

2018-ban a Suntory egyik 50 éves whiskyje Hong Kongban kelt el közel 350 ezer dollárért.