Kezdőlap Hírek Autók Yamaha XS 650 ESG 652

Yamaha XS 650 ESG 652

1590
0
Yamaha XS 650 ESG 652

A lengyel Eastern Spirit Garage már komoly hírnévre tett szert csodás café racerek építésével, legújabb gyöngyszemük egy csodás bobber alapját pedig az 1980-as évek egyik japán tömegterméke a Yamaha XS650 Special adta.

Yamaha XS 650 ESG 652„Egy bobber építéséhez az XS egy olcsó alapot jelentett” – mesélte a cég „főnöke”, Sylwester Mateusiak. „Tiszteljük a motor múltját, fájdalmas lett volna egy szép XS II-est kurtítani, a Special így tökéletes választás volt.”

Yamaha XS 650 ESG 652Az Eastern Spirit tulajdonképpen egy egyszemélyes cég, bár Sylwester azért rendszeres segítséget kap bátyjától, Kamiltól és egyik barátjuktól, Lukasztól is.

Yamaha XS 650 ESG 652A munka az XS650 hátsó részének lecsupaszításával kezdődött, hiszen a motor egy új sárhányó nélküli kialakítást és egy hátsó felfüggesztés nélküli vázat kapott.

Yamaha XS 650 ESG 652A teljes mértékben kézzel készült lebegő ülés alá egy nagyon elegáns felfüggesztési rendszer került, olyat, amit egyes mountain bike-oknál használnak. Az ESG alacsonyabb dőlésszögű, rövidebb, de merevebb első villákat kapott, melyre elől (és hátul is) a Harley-Davidson Fat Boyról származó 16-os tömör felnik kerültek. Az üzemanyagtank némi átalakítást követően a Yamaha Virago-ról származik, míg a fényszórót, valamit a jelzőlámpákat és a gyújtáskapcsolót egy 60-as évekbeli lengyel WSK szolgáltatta.

Yamaha XS 650 ESG 652A fordított fék- és kuplungkarokat egy névtelen orosz motorkerékpártól kölcsönözték, minden más, így az ülés, a kitámasztó, szívónyilás és a kipufogó rendszer is azonban az ESG, azaz Sylwester Mateusiak munkáját dicséri.