Kezdőlap Hírek Autók Augusztus 5-én újabb győzelmekre készül a címvédő DS TECHEETAH

Augusztus 5-én újabb győzelmekre készül a címvédő DS TECHEETAH

688
0
DS Formula E

A Formula-E bajnokság 6. idényét félbe vágó kényszerpihenő után 2020. augusztus 5-én újra rajthoz áll a DS Automobiles és partnere, a TECHEETAH. A Berlinben megrendezésre kerülő 6 zárt kapus futammal (augusztus 5-6., 8-9. és 12-13.) zárul a járványt súlyosan megszenvedő bajnokság.

A két DS E-TENSE FE20 volánjánál a 2018/2019-es bajnokság győztesét, a kétszeres címvédő Jean-Eric Vergne-t és a pilóták versenyét vezető Antonio Felix Da Costát üdvözölhetjük. A konstruktőrök versenyében is élen álló DS TECHEETAH csapatának eltökélt szándéka, hogy a szezonzáró versenyeken újabb győzelmeket arasson.

DS Formula EA koronavírus-járvány miatt kialakult zavaros helyzet ellenére a versenyzők és a csapatok több mint három hónapja aktívan készülnek a bajnokság folytatására.

Az utóbbi néhány hétben a csapat mérnökei elsősorban a DS E-TENSE FE20 fedélzeti rendszereinek az optimalizálására összpontosítottak, de a versenystratégia kidolgozásában is szerepet kaptak, mely ismét kulcsfontosságú lesz az egyéni és a csapatverseny megnyerése szempontjából. A kijárási korlátozások megszüntetése óta pedig a versenyzők is folyamatosan edzenek a versenyszimulátorokon.

DS Formula EA csapat amellett, hogy teljes erőbedobással készül az idényzáró versenyekre, a jövőről sem feledkezik meg, és már megkezdte a vadonatúj hajtáslánc tesztelését, melynek jóváhagyása a következő szezonra várható.