Kezdőlap Kiemelt Bűntudat nélküli repülés

Bűntudat nélküli repülés

1499
0
Zero0

Nem lehet nem észrevenni, hogy mekkora hatással van a légi közlekedés a bolygónkra. Számos légitársaság vezérigazgatója tanácsolta az utasoknak, hogy próbáljanak alternatív közlekedési módot találni, hogy a szén-dioxid kibocsátást csökkentsék. Az új repülőgép koncepció a bűntudat nélküli repülés lehetőségét biztosítaná az utasoknak.

A New York-i tervező, Joe Doucet álmodta meg a ZER0-t, mely a sebesség helyett inkább a hatékonyságra összpontosít. Azzal, hogy a motorokat propellerekre, a hagyományos üzemanyagot pedig elektromos energiára cserélik, a repülőgép egy fenntartható lehetőséget kínál rövid távon.

Zero0

Doucet a repülőgépet inkább környezetkímélőnek tervezte, a hagyományos motor helyett három propeller hajtja. Ezeket vagy akkumulátorok vagy szolár panelek vagy szélturbinák hajtotta elektromos generátorok üzemeltetnék. A szárnyak szintén nagyobbak és magasabban helyezkednek el, mint a hagyományos gépeken.

Zero0

Természetesen Doucet propelleres gépei 20 százalékkal lassabbak lennének a hagyományos jetektől, a koncepció mégis megfelelő lenne a rövid távú közlekedésre, mely a tanulmányok szerint a légi közlekedés szén-dioxid kibocsátásának zöméért felelős. Csupán 24 perccel tartana tovább egy két órás repülőút. Már megérné.

“Nem törjük át a hangsebesség határát, de a hatékonyság kulcsszerepet játszik” – nyilatkozta a dizájner. “ Úgy tűnik, hogy annak ellenére, hogy az utazás kissé több időt vesz igénybe, a technológia és a jobb utazás vágya győz.”