Kezdőlap Hírek Autók Rimac C_Two – a szupererős horvát sportkocsi

Rimac C_Two – a szupererős horvát sportkocsi

837
0
Rimac C_Two

A horvát sportautó gyártó manufaktúra megépítette az első 17 tesztelésre szánt prototípust a brutális, közel 2000 lóerős sportautójából a C_Two-ból.

Rimac C_Two A Rimac Automobili 2018 márciusában mutatta be a C_Two első verzióját, amiből annak ellenére villámgyorsan elkelt mind a 150 példány, hogy az árcéduláján egy igencsak lélegzetelállító 1.7 millió eurós összeg szerepelt.

Rimac C_Two

A sorozatgyártás várhatóan idén kezdődhet meg, így nem meglepő, hogy az első tesztpéldányok a Porsche nardói tesztpályáján tavaly decemberben megkezdték a nyúzópróbát, amely alatt a karosszéria merevségétől kezdve az autó kezelhetőségén át számtalan dolgot fognak vizsgálni a horvát cég, valamint a technikai tanácsadásra felkért Lotus mérnökei. Az alapos tesztre pedig igazán nagy szükség van, ha figyelembe vesszük a 0-ról 100-ra 1,85 másodperc alatt gyorsuló, 412 km/órás végsebességre képes autó 1914 lóerős és 2300 Nm-es aszfaltszaggató teljesítményét.


A szénszálas anyagok nagyarányú felhasználásának köszönhetően 2 tonnánál könnyebb C_Two a 120 kWh-s akkumulátorcsomagjának köszönhetően egyetlen töltéssel akár 650 kilométer megtételére is képes, miközben az aktív aerodinamikai elemekkel és fékszárnnyal is felszerelt sportautó 8 kamerájával, a 6 radarjával és a tucatnyi ultrahangos érzékelőjével 4-es szintű önvezető technológiával is rendelkezik, így emberi beavatkozás nélkül is képes lesz vezetni magát.

Rimac C_Two

Ha azonban még is a kezünkben szeretnénk tartani az irányítást, akkor minden bizonnyal örülni fogunk, az olyan apróságoknak, mint amilyen például a Pilótaedző funkció, amely bármely versenypálya vonatkozásában precíz utasításokkal lát el bennünket az ideális ív, a fékezési és gyorsítási pontokkal vagy a kormányzási szögekkel kapcsolatban.