Kezdőlap Hírek Hajók Ice Kite – a hibrid szuperjacht

Ice Kite – a hibrid szuperjacht

1172
0
Ice-Kite

A Red Yacht Design és a Dykstra Naval Architects a hagyományos dízel-elektromos meghajtáson túllépve egy sokkal környezetbarátabb hibrid hajtásrendszert tervezett a legújabb szuperjachtjuk számára.

Ice-KiteA 64,2 méter hosszú Ice Kite kecses hajótestében továbbra is megtalálható egy dízel erőforrás, mely alapesetben a hajónk meghajtásáról gondoskodik, a belső égésű motorok helyét azonban időnként egy nagyon innovatív vitorlarendszer veheti át, ha csöndes és környezetbarát hajókázásra támad kedvünk.

Ice-KiteA különleges hajtásrendszer mellett gigantikus üvegfelületek, helikopter leszálló, úszómedence, a tat látványos méretű strandja, valamint a dizájnban az Ice Kithez illő felszíni, felszín alatti és felszín feletti játékokkal telezsúfolt Ice Ghost ellátóhajó is a maximális luxus szolgálatában áll.

Ice-KiteA 2 000 lóerő összteljesítményű két dízelmotor, a 45 000 literes üzemanyagtank és a 12 000 literes vízkészlet pedig igazi világjáróvá teszi a 32 km/órás maximális sebességre képes, 12 személyes szuperjachtot.

Ice-KiteA kapitány és a 4 vendégkabinba elhelyezett 10 vendég kényelmét dolgozószoba, hatalmas étkező, pezsgőfürdő, számtalan napozóágy, bár és barbecue sütő is szolgálja.

Ice-KiteA szuperjachtok szokásos vízi játékszereit a tervezők a 26 méter hosszú, 6 tonna teherbírású daruval felszerelt Ice Ghost kísérőhajóra telepítették, mely egy Icon A5 típusú kétszemélyes hidroplánnal, egy U-Boat Worx mini tengeralattjáróval, 60 csomós (111 km/óra) végsebességre képes motorcsónakkal, SeaBob-bal, kis elektromos hajóval, valamint két jet skivel szolgálja az Ice Kite utasainak kikapcsolódását.

Ice-KiteAz Ice Ghost ráadásul a két kétszemélyes kabinjának és az 1600 lóerős motorjainak köszönhetően pedig akár arra is alkalmas, hogy nagyobb távolságra is eltávolodjanak vele az Ice Kite pihenni vágyó urai.

Ice-Kite