Kezdőlap Hírek Autók Jégversenyre teremtve

Jégversenyre teremtve

939
0
Continental GT

Az első dolog, ami a Bentley-ről eszünkbe jut, az a királyi luxus, a Continental GT erősen átalakított verziója viszont ezt a nézetet kissé felkavarja.

Continental GT

A Bentley Motorsport egy speciálisan felkészített kupéval vett részt az ausztriai Zell am See-ben megrendezett GP Ice Race-en, a Junior World Rally Championship versenyzőjével, Catie Munnings-szal a volánnál.

Continental GT

A kék égbolt inspirálta Continental GT, habár a téli rally versenyekre termett, nem teljesen különbözik a megszokott Bentleyktől. A márka verseny divíziója direkt szerette volna a versenyautót a lehető legközelebb tartani a gyári változattól.

Continental GT

A Continental GT 6 literes W12 iker-turbófeltöltésű TSI-motorja elég erős ahhoz, hogy meghódítsa a rendeltetésszerűen épített jégpályát. A négykerék-meghajtású kupé rekeszes erőműve lenyűgöző 626 lóerőt és 664 láb nyomatékot eredményez, és képes a kupét 0-ról 100 km/h-ra mindössze 2,7 másodperc alatt felgyorsítani, és 207 km / h sebességet is elérni.

Continental GT

Természetesen a Continental GT-t is felkészítették a versenyre, Munning autója szélesebb íveket, egyedi Akrapovic kipufogó rendszert és hatalmas Pirelli Scorpion Ice Zero2 abroncsokat kapott. A fokozott biztonság érdekében hevedereket, fedélzeti tűzoltó készüléket, hátsó merevítést és versenyüléseket kapott.

Continental GT

Munnings elégedett a kupéjával: “Teljesen lenyűgözött az autó és alig vártam, hogy kipróbáljam a jégen is” – mondta egy nyilatkozatában. “Karácsony előtt vezettem már az autót jégen. Először azt hittem, nehéznek fogom majd érezni, de hihetetlenül dinamikus és érzékeny volt.”

A Continental GT jégre szánt verziója jelenleg egyedi darab, bár nem tudni, mit hoz a jövő…