Kezdőlap Hírek Hajók Nemo, a kompakt tengeralattjáró

Nemo, a kompakt tengeralattjáró

1053
0
U-Boat Worx

Akinek tengeralattjárója van, a legnagyobb problémája az, hogy ugyan hová is tegye… Nem mondható el viszont ugyanaz a legújabb U-Boat Worx nevű sub-ról. Nemo, a cég legújabb koncepciója elég könnyű, hogy a közepes méretű SUV után kössük.

A holland gyár szerint annak legújabb vízi járműve a maga 2500 kg-jával a világ legkönnyebb vezetett tengeralattjárója. A könnyű, kompakt dizájn miatt akár a tengerpartra is magunkkal vihetjük.

U-Boat WorxA mini sub csupán másfél méter magas és ennél is keskenyebb, nagyjából akkora, mint két jet ski, így a szuperjachtunk garázsában simán elfér. Habár méreteiben nem túl nagy, a cég szerint akár két ember is ülhet benne, saját üléseiken. A kényelem érdekében pedig Nemot könnyen vízre bocsáthatjuk a szárazföldről a hajó palló segítségével.

U-Boat WorxVíz alatt még lenyűgözőbb a U-Boat Worx. Azt ígérik, akár 100 méter mélységig is lemerülhet, hogy a vízi világ azon részébe is betekintést engedjen, ahova már mélytengeri búvárkodással nem jutunk el. Sebessége is lenyűgöző, akár három csomót is elérheti a víz alatt és akár nyolc órán át is kibírja, mielőtt fel kellene jönnie a felszínre.

U-Boat WorxTermészetesen a Nemo vízalatti kalandjait meg is kell fizetni, 1 060 800 dolláros árcímke lóg rajta. Ez viszont ésszerűnek tűnik, ha számításba vesszük, mit is kapunk és kaphatunk a pénzért. A gyártást még nem kezdték meg, viszont amint kereslet lesz rá, ez változni fog.