Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra Veres István nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Veres István nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Fotók: MTI -
1117
0
Bocuse d'Or

Veres István, a budapesti Babel étterem séfje és commis-ja (segédje), Molnár Bence nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét szerdán Budapesten, így ők képviselhetik az országot az európai döntőn májusban Tallinnban.

A döntőbe jutásért segédjével hat séf versenyzett: Veres István mellett Palágyi Eszter (Matild Palace), Haraszti Zsolt (Société), Csik Gábor (Caviar&Bull), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont) és Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol).

Az elsõ helyezett Veres István séf és Molnár Bence commis, a Bábel Budapest étterem munkatársai a Bocuse D’Or magyar döntõjének eredményhirdetésén a Hungexpon rendezett Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállításon MTI

A második helyen Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis, a harmadik helyen Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis végzett.
A versenyzőknek két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt. A haltál kötelező alapanyaga 6 egész pisztráng, Törley Chardonnay Brut és a meglepetés zöldség, a káposzta volt. A hústál kötelező alapanyaga 7 darab fürj, két kacsamáj és egy üveg vörösbor volt.

A Bocuse d'Or magyar döntõje a Hungexpón
A Bocuse d’Or magyar döntõje a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2020. február 5-én. A gyõztes képviseli majd Magyarországot a világ legjelentõsebb szakácsversenyének májusi európai döntõjén Tallinnban. A gyõztes képviseli majd Magyarországot a világ legjelentõsebb szakácsversenyének májusi európai döntõjén Tallinnban.
MTI

Veres István az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy győzelme a kitartó munkának köszönhető. “Ez egy olyan verseny, amelyben szerintem nincsenek ellenfelek, hanem folyamatosan magaddal küzdesz, magadat kell legyőznöd. Az volt a célom most is, mint mindig, hogy én legyek a legjobb, mert maximalista vagyok” – fejtette ki a séf.

Bocuse d'Or
Az elsõ helyezett Veres István séf (elöl, b2) és Molnár Bence commis (j2), a Bábel Budapest étterem munkatársai Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke (b1) és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese (j1) társaságában a Bocuse D’Or magyar döntõjének eredményhirdetésén a Hungexpon rendezett Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállításon (MTI)

Hozzátette: teljesítményével ennek ellenére nem teljesen elégedett, az európai döntőre mindent pár százalékkal még jobban kell csinálnia. “Nem hiszek a tökéletességben, a fejlődésben hiszek” – mondta Veres István.
A legjobb konyhai munkát elismerő különdíjat szintén Veres István kapta. A legjobb csapatmunka és a legjobb hústányér díját Haraszti Zsolt, a legjobb haltányérért járó elismerést Kelemen Roland kapta. A legjobb commis-nak Molnár Dávidot, Csik Gábor segédjét választották. A környezettudatosságot elismerő fenntarthatósági különdíjjal Kelemen Rolandot tüntették ki.

A Bocuse d'Or magyar döntõje a Hungexpón
Sárközi Ákos séf kóstol a Bocuse d’Or magyar döntõjében a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2020. február 5-én. A gyõztes képviseli majd Magyarországot a világ legjelentõsebb szakácsversenyének májusi európai döntõjén Tallinnban. A gyõztes képviseli majd Magyarországot a világ legjelentõsebb szakácsversenyének májusi európai döntõjén Tallinnban.
MTI

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia a szakácsverseny magyar döntőjét a Sirha Budapest 2020 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás keretében, a Hungexpo területén rendezte meg. (mti)