Kezdőlap Hírek Tech Óriás jéggép

Óriás jéggép

1676
0

Yiyang Xu and Jingyi Ye a Taiwan University of Science and Technology-ról tervezte az ‘Arctic Saver Towert’, amelynek célja, hogy megvédjék a sarki jégsapkákat és meghosszabbítsák a téli hónapokat a sarkkörön.

'Arctic Saver Towert'

A futurisztikus tornyot áprilisban üzemelik be, amikor a jég elkezd olvadni, hogy a tengervizeket aktívan megfagyassza különböző helyszíneken, miközben meghosszabbítja a különböző fajok, például a jegesmedvék vándorlási időszakát.
A különböző nemzetközi díjakra jelölt Yiyang Xu and Jingyi Ye Arctic Saver Towerja számos, a globális felmelegedés által kritikusan érintett helyen tolhatja ki az olvadás időszakát.

Az ambíciózus mechanizmus minden áprilisban kezd el működni, amikor a jég elkezd olvadni. Ez idő alatt a torony külső váza elkezd forodni, miközben a víz alatti egység vizet raktároz el. A tengervíz elkezd megfagyni amikor a két egységet a víz felett a forgás során keletkező hideg levegőnek van kitéve. A jég tárolására kialakított egységet kívülre helyezik, amikor a külső keret a tenger szintjén forog, és a jég megolvad, elnyelve a levegő hőjét és lassítva a hőmérséklet emelkedését, ezáltal meghosszabbítva az olvadási idejét.

'Arctic Saver Towert'
Eközben a külső egység rögzített pozícióba érkezik, amelyre néhány jegesmedve is fel tud menni, amelyeknek a vándorlási időszaka májustól júniusig tart. Szeptemberben a torony külső vázára erősített locsoló a jégre fújja a kezelt tengervizet, és a locsolás távolságát és irányát kontrollálva a jég megvastagszik, amely szintén meghosszabbítja az olvadás időszakát.

'Arctic Saver Towert'

Lehet, hogy ez a futurisztikus projekt lesz a megoldás a klímaváltozásra és az állatok megmentője a sarkkörön?