Kezdőlap Hírek A magasság vonzásában – Virtuális utazás Ausztriában

A magasság vonzásában – Virtuális utazás Ausztriában

581
0
A magasság vonzásában

Aki egészen magasról szeretné megcsodálni Ausztria fejedelmi hegycsúcsait, az Salzburg tartományban mindjárt több, szédítően magasan található kilátópont közül is válogathat.

A Gasteini-völgyben magasodó Stubnerkogelen egy 140 méter hosszú, enyhén ringató függőhíd vezet a 2300 méter magasan található Glocknerblick kilátóhoz. A platform a nevét az innen jól látható Großglocknerről kapta, amely 3798 méteres magasságával Ausztria legmagasabb hegye.

A magasság vonzásábanTalblick névre keresztelték a második kilátópontot a Stubnerkogelen, amely felépítését tekintve leginkább egy lépcsőhöz hasonlít és amelynek utolsó lépcsőfokai kinyúlnak a tátongó mélység fölé. Aki lemerészkedik a lépcső legaljára, az előtt feltárul az egész Gasteini-völgy lenyűgöző látványa. Csodás kilátásban gyönyörködhetnek a túrázók a Felsenweg (Sziklaút) túraútvonalon is, amely a Stubnerkogel felvonó hegyállomásától, kellő biztosítás mellett, közvetlenül a szikla mentén vezet. A talpunk alatt található rácsrostélyon át lelátni egészen a sziklafal aljáig és egy függőhídon át újabb kilátóponthoz juthatunk.
A magasság vonzásában

Még ennél is magasabban, egészen pontosan 3029 méteres magasságban található a Top of Salzburg kilátó a kapruni Kitzsteinhornon. Erről a helyről, ahonnan a hegyek és a gleccser felett jó messzire ellátni, szinte kézzel foghatóvá válik a magas hegyek varázsa. Az külön praktikus, hogy a kilátópont kényelmesen megközelíthető, hiszen közvetlenül a felvonó hegyállomásánál található.