Kezdőlap Hírek A telefonok origamija

A telefonok origamija

8371
0
Galaxy Z Fold Tab

Lassan elég egyértelművé válik, hogy a Samsung az összehajtható készülékek piacának meghatározó szereplője akar lenni. A LetsoGoDigital és Sarang Sheth által renderelt szabadalmi bejelentés alapján vethetünk egy pillantást a Galaxy Z Fold Tab-ra, egy Note-stílusú okostelefonra, amely 2 zsanérral és egy ügyes “kúszó-térrel” rendelkezik az S-Pen dokkolásához és töltéséhez.


A Z Fold Tab reméli, hogy a Samsung kínálatában a Galaxy Z Fold 3 és a Galaxy Z Flip 3 mellett a harmadik menő kütyüt alkotja majd – ezzel a Samsung megszilárdítja pozícióját a kérdéses, de meglehetősen érdekes összecsukható eszközök piacán. A Z Fold Tab koncepció egy összecsukható készülék alakját veszi fel, amelynek a képernyője kifelé néz. A Huawei Mate X-től vagy a Royole bármelyik Flexpai készülékétől eltérően a Z Fold Tab két zsanérral rendelkezik a hatalmas képernyőjén, ami egy újszerű formátumot hoz létre, meglehetősen érdekes előnyökkel és hátrányokkal.
Galaxy Z Fold Tab Zárt módban a Z Fold Tab hagyományos okostelefonként használható (bár valamivel vastagabb annál), a jobb és bal szélén vízeséses kijelzővel, köszönhetően az összecsukható képernyőknek (ez eltakarja a hangerő- és bekapcsológombokat, de ezek könnyen áthelyezhetőek a képernyőre force-touch segítségével, mint a Vivo Apex 2019 esetében).

Galaxy Z Fold Tab A képernyőket mindkét oldalra kibontva egy nagyobb táblagépet kapunk. A nyilvánvaló hátránya az, hogy a képernyőn végigfutó egy gyűrődés helyett most két gyűrődés van, bár figyelembe véve, hogy hogyan fogyasztunk tartalmat és mennyi időt töltünk a középre igazított elemek nézegetésével, ez a formátum furcsa módon talán mégsem olyan zavaró.
Galaxy Z Fold Tab Az összehajtható kialakítás egy egyedi részlettel jár. A két fél teljesen összehajtva egy jól kivehető rést hagy, ami két célt is megold: a rés feltárja a fő kamera lencséit, így fényképeket és videókat készíthetünk anélkül, hogy a telefon kihajtása miatt kellene aggódni; a rés pedig még az S-Pen mágneses dokkolásához is biztonságos helyként szolgál. A korábbi Note készülékekkel ellentétben, amelyek üreges résszel rendelkeztek, a Z Fold Tab lehetővé teszi, hogy az S-Pen kívül dokkoljon, majdnem úgy, mint az iPad Pro esetében. A mágneses dokkoló feltölti az S-Pen-t, miközben ez a kényelmes rés megakadályozza, hogy a toll véletlenül kicsússzon vagy elvesszen.
Galaxy Z Fold Tab A Galaxy Z Fold Tab nem különbözik a tavaly bemutatott Z Fold 3 koncepciótól, a legfontosabb különbség azonban az, hogy a kétrészes zsanérok nem fedik egymást, így nem alkotnak 3 rétegű készüléket.

Galaxy Z Fold Tab A Z Fold Tablet még összehajtogatva is viszonylag vékony marad az összehajtható szabványok szerint. A Z Fold Tab azonban egyelőre csak koncepcionális formában létezik, és a Samsung által benyújtott nemzetközi szabadalom védi. A koreai fogyasztói technológia óriás a tervek szerint idén augusztusban tartja éves Galaxy Unpacked rendezvényét, bár elemzők és szakértők szerint idén valószínűleg csak a Z Fold 3 és a Z Flip 3 készülékeket láthatjuk majd a szokásos eszközök mellett. A LetsGoDigital szerint a Samsung ezt a készüléket 2022-ig titokban tarthatja.