Kezdőlap Hírek Autók A Chevy negyedmilliós retro SUV-ja

A Chevy negyedmilliós retro SUV-ja

1838
0

Amikor a 60-as évek SUV terepjáróira gondolunk akkor mindenkinek a Ford Bronco vagy a Chevrolet Blazer jut eszébe, nem voltak ezzel másként az Icon emberei sem, akik a Chevy klasszikusát újították fel 21. századi technológiák felhasználásával. A 2015-ben elkészült különleges jármű, mindössze 1200 mérfölddel az órájában 265 000 dolláros áron most új gazdát keres magának.

Chevy

A Chevrolet SUV-ja a K5-ös Blazer 1969-ben mutatkozott be a kategória teremtő 1961-es International Harvester Scout, valamint a 1965-ös Ford Bronco ellenfeleként. A General Motors számításai pedig bejöttek, hiszen a Blazer méltó ellenfele volt a Broncónak, ezért egészen 1991-ig gyártásban maradhatott.

Chevy

Az Icon 1969 K5 Blazer Reformer pedig minden tekintetben méltó emléket állít a legendás terepjárónak. A karosszéria formáját és íveit kihangsúlyozó csillogó Fiat Blue Ocean fényezés, a nikkelezett hűtőrács, a rozsdamentes acél K5 jel és a korabeli betűtípussal íródott Icon név, a fekete lökhárítók és a hozzá passzoló teflon bevonatú, 17 colos ATC felnik a 315/70/17-es BF Goodrich átmeneti terepabroncsokkal mind, mind igényes és átgondolt koncepcióról árulkodnak.

Chevy
A beltérben a finom olasz bőrülések mellett a LED-es műszerek, a Pioneer fejegység és a 3 pontos biztonsági övek jelentik a modernitást, a projekt lelke azonban a motorháztető alatt lakik.

Chevy

A kék szörny mozgatásáról ugyanis a kerámiával bevont kipufogó rendszer előtt egy 6,2 literes V8-as alumínium LS3-as blokk gondoskodik 430 lóerővel és 575 Nm-es nyomatékkal. A hatalmas teljesítmény útra juttatását a négykerékmeghajtás mellett egy négysebességes automata váltó, megerősített alváz, Dynatrac Dana 60 tengelyek, Atlas rugók és Fox verseny lengéscsillapítók szolgálják. Ugye mindez nem is rossz egy 50 éves szépfiútól?

Chevy