Kezdőlap Hírek Illatszertár

Illatszertár

Fotók: Farkas Krisztina -
1304
0
Illatszertár

2020. október 30-án mutatták be a Thália Színház László Miklós 1937-es, Illatszertár című darabját.

Ebben a békebeli vígjátékban hétköznapi kisemberek küzdenek a magánnyal és kergetik a boldogságot, ami pedig ott van az orruk előtt. Színhelye egy drogéria – a kor nyelvén illatszertár -, melynek idősödő tulajdonosa életébe akkor csöppenünk bele, mikor épp megkapja a hírt, hogy a felesége az egyik alkalmazottjával csalja őt.

IllatszertárA tulajdonos, Hammerschmidt úr szerepében Szervét Tibort láthatjuk, aki rendkívül szerethetően mutatja meg a már nem fiatal, de a feleségét még mindig szerető férfi esendőségét, fájdalmas, néha mulatságos útját, míg rádöbben, mit is akar, hogyan legyen tovább.
IllatszertárHa megengedhető egy személyes vélemény: az egyik alkalmazott, Balázs kisasszony szerepét megformáló Szinetár Dóra mintha ebben a miliőben született volna. Az egyszerűség és finomság, amivel a karaktert életre kelti, ahogy még a belül izzó feszültséget is a jól neveltség álarca alá rejti, az nem mindennapi, mindenképpen említésre méltó.
IllatszertárA harmadik főszereplő, Ember Márk Asztalos úr – alakítása talán egy picit még kiforratlan, de a kedvesen esetlen, önérzetes-önbizalomhiányos figura azonnal megkedvelhető.

IllatszertárAz Illatszertár egy finom humorú mese a szerelemről és a féltékenységről, a feszültségről és a felismerésekről, amit a Thália Színház inkább megnyugtatóan, mint izgalmat okozva tálal elénk. IllatszertárAz előadás nincs zavaróan modernizálva, sem a kellékek, sem a jelmezek nem ütnek el a kifejezetten szép, ma már csak régi filmekben látható patika-díszlettől, egészében véve “dejóvoltlátni-érzettel” jön ki az ember és kicsit sajnálja, hogy nem az a kor várja odakint.

IllatszertárA további szerepekben Nagy Viktor, Hevesi László, Mórocz Adrienn, Szabó Erika, Szabó Győző, Hunyadkürti István, Tamási Zoltán és Ikotics Milán látható.