Kezdőlap Hírek Tech Kétrészes síbakancs a könnyebb járásért

Kétrészes síbakancs a könnyebb járásért

1428
0

Ha már valaha csúsztál le egy hegyoldalon, tudod, hogy milyen nehéz lehet azokban a merev, hajlíthatatlan síbakancsokban járni. A svájci DAHU márka ezt a problémát akarja megoldani a két részes rendszer egy rugalmas belsőből és egy csuklós külső burkolatból áll.

Dahu Swiss Boot

A Dahu Swiss Boot lényege, hogy a használók csak a fűzős belső bakancsot viselik séta közben, majd belelépnek a sílécre szerelt poliamid kompozit héjba, amikor ténylegesen használni akarják a sílécet. Választhatják azt is, hogy a belsőt a héjban hagyják, így ilyenkor a belső/héj kombó ugyanúgy működik, mint a hagyományos síbakancs.

Dahu Swiss Boot
A vízálló belső bakancs a Cambium nevet viseli, és olasz bőrből készül Primaloft szigeteléssel. Ehhez jön a láb elülső részén lévő hővisszaverő alumínium réteg, valamint a talpban lévő parafa és poliuretán gumi váltakozó rétegei. A talp jól tapad a hóhoz, de olyan hornyok is vannak rajta, amelyek összekapcsolódnak a héj belsejében lévő hornyokkal, ezzel maximalizálva az energiaátvitelt a két rész között.

Dahu Swiss Boot
A kivágások a héjban eközben az elmondások szerint enyhítik a más csizmákra jellemző nyomási pontokat, miközben megtartja a külső merevséget. A gyors nyitó/záró rendszerben a mikro-állítható csatok, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára az illeszkedés finomhangolását.
A Dahu Swiss Boot szeptember 15-től kell, hogy elérhető legyen Európában és Észak-Amerikában (valamint online). Egy pár ára 900 dollár.