Kezdőlap Hírek Tech A LEGO Braille-kockákat alkotott vak és látássérült gyermekek számára

A LEGO Braille-kockákat alkotott vak és látássérült gyermekek számára

1496
0

A LEGO Alapítvány segített megalkotni ezeket a Braille-kockákat. A kockák mindegyikén különböző Braille betűk és számok találhatók, hogy a gyerekek könnyedén megkülönböztethessék a darabokat.

Braille Lego

A Braille kockákon ugyanannyi gombocska lesz, mint amennyi betű és szám található a Braille ábécében, ráadásul a régi legókockákkal is tökéletesen kompatibilisek maradnak. Ezenkívül nyomtatottan is megjelennek majd a betűk és számok a kockákon, hogy a gyerekek tanárai és szülei is részt tudjanak venni a játékban.

Braille Lego
A szett 250 darabot tartalmaz, tehát az egész Braille ábécét, valamint néhány számot és matematikai jelet. Ráadásul egy sor interaktív játékot is kitaláltak a sorozathoz, hogy felkeltsék a gyerekek érdeklődését a legózás iránt.

Braille Lego
A Braille Lego ötlete 2011-ben született meg, de csak 2017-ben kezdték el tervezni a szettet. Nem sokkal később az első prototípusok is megjelentek, amiket teszteknek vetettek alá. Jelenleg dán, norvég, angol és portugál gyerekek próbálgatják a játékot, de nem sokára Spanyolországban és Franciaországban is elérhető lesz. A befejezett szett 2020-ban kerül majd piacra, és ingyenesen megrendelhető a gyerekek számára bizonyos intézményekben.