Kezdőlap Hírek Tech A levegőt is tisztítja az LG új okoslégkondija

A levegőt is tisztítja az LG új okoslégkondija

710
0
LG

Átlagosan napjaink 85-90 százalékát a négy fal között töltjük, ezért a beltéri levegő megfelelő minősége kiemelten fontos az egészségünk megőrzése szempontjából. Ehhez nyújt kényelmes és okos megoldást az LG Electronics legújabb, léghűtést és légszűrést egyaránt biztosító légkondicionálója. A DUALCOOL & PURE a megfelelő hőmérséklet biztosítása mellett képes kiszűrni a porszemeket, egyes kórokozókat is az otthoni levegőből. A mobilalkalmazásból is irányítható készülék már Magyarországon is elérhető.

Első hallásra talán meglepően hangzik, de egyes ártalmas légszennyező anyagok a belső terekben magasabb koncentrációban lehetnek jelen, mint odakint, vagyis egy átlagos forgalmú városi utca levegője adott esetben akár tisztább lehet, mint a nappalinkban belélegzett levegő. Amellett, hogy a legtöbb kültéri szennyezőanyag behatol az otthonunkba, a dohányzás, a főzés, a gyertyák vagy füstölők használata, a tisztítószerek, az építőanyagok, a bútorok, lakástextíliák és más berendezési tárgyak, számítógépek által kibocsátott káros vegyi anyagok, a penész és a poratka-ürülék mind rontják a levegő minőségét.

LGE tényezők miatt az EU Közös Kutatóközpontja (Joint Research Center, JRC) szerint a beltéri levegő akár kétszer olyan szennyezett lehet, mint a kültéri. Éppen ezért a beltéri levegő megfelelő minőségének biztosításában egyre fontosabb szerepet kapnak a korszerű légtisztító- és klímaberendezések.
Az LG keskeny és elegáns kialakítású DUALCOOL & PURE készüléke képes a levegőből kiszűrni még az 1 mikrométer nagyságú porszemeket, kórokozókat is. A készülék automata érzékelője folyamatosan figyeli a rendkívül finom porszemcsék és kórokozók koncentrációját és négy színnel jól láthatóan jelzi is digitális kijelzőjén, ha otthonunk levegője nem megfelelő minőségű. Ugyanezen a kijelzőn ráadásul folyamatosan felügyelhetjük az energiahasználatot is. A teljes körű automatikus tisztítás funkció megakadályozza a baktériumok felhalmozódását és a penész kialakulását a hőcserélőn, így amellett, hogy biztosak lehetünk abban, hogy egészséges levegőt lélegzünk be, a klímát is ritkábban kell tisztítanunk. A komfortos alvás üzemmóddal ideális körülményeket teremthetünk a pihenéshez: a légáram ezzel a funkcióval csak közvetetten és enyhébb mértékben ér minket, a készülék pedig hét óra után automatikusan ki is kapcsol, így amellett, hogy reggel garantáltan kipihenten ébredünk majd, az éjszakai klímahasználat kellemetlen mellékhatásait is elfelejthetjük.