Kezdőlap Hírek Tech Légzsák a bicikliseknek is jár

Légzsák a bicikliseknek is jár

2759
0

A Hövding 3 kifejezetten biciklisek számára kifejlesztett kompakt bukósisak, ami légzsák módjára aktiválódik baleset esetén. A svéd Hövding cég már 2015-ben megalkotta a biciklis légzsákot, azonban a mostani harmadik verziójával tovább tökéletesítették azt.

Hövding 3Az előző verziók mechanikus kioldóval működtek, azonban a Hövding 3 légzsák beépített mozgásérzékelője másodpercenként 200 alkalommal monitorozza viselőjének mozgását, így baleset bekövetkeztében a másodperc tört része alatt tud aktiválódni, így megvédve viselője fejét az esetleges sérülésektől. Amellett, hogy a fejet védi, az állítható méretű gallér kialakítása révén, még a balesetező személy nyakát is fixen tartja.
Hövding 3A légzsáknak 15 órás üzemideje van, szóval ha valaki egyhuzamban ennél többet akarna tekerni, annak meg kell állnia és feltöltenie a Hövding hármasát. A szerkezet továbbá bluetooth-on keresztül kapcsolódik a viselője telefonjához, így figyelmezteti őt, ha merül az akkumulátor, illetve baleset következtében azonnal értesíti a mentőszolgálatot.
Hövding 3A Hövding 3 weboldalán azt írják, hogy egy tudományos kutatás szerint 8-szor biztonságosabb, mint egy hagyományos biciklis bukósisak, ami egy igazán meggyőző eredmény. A biztonságnak azonban ára van, a Hövding 3 jelenleg 299 eurós áron elérhető a weboldalukon. Ami viszont még ennél is meghökkentőbb, az az alább megtekinthető 1 perces reklámfilmjük, amivel demonstrálják, hogy milyen helyzetben is lehet szükségünk igazán a biciklis légzsákra.