Kezdőlap Hírek Autók A Nike Air Force 1 inspirálta a Lexus legújabb abroncsait

A Nike Air Force 1 inspirálta a Lexus legújabb abroncsait

1176
0

A Lexus összedugta a fejét John Elliottal, hogy létrehozzák a Sole of the UX névre keresztelt abroncsokat. Mint mindenki tudja, az abroncsok tulajdonképpen az autó cipői, és ez az együttműködés egészen új szintre emeli a guruló csukákat.

John Elliot & Lexus

Az autógyártó idén mutatta be az új kreációt, amelyet kifejezetten a városi utakhoz terveztek. A Lexus ehhez John Elliot segítségét kérte, vagyis jobban mondva az általa tervezett Nike Air Force 1 cipőkét. Így született meg a Sole of the UX, az egyedi abroncskollekció.

John Elliot & Lexus

A Lexusnak nagyon bejött Elliott tiszta, modern és praktikus stílusa, és még a fehér alapszínt is megtartották hozzá, a minta pedig a cipők duplaöltéssel készült felsőrészét kívánja mintázni. Az UX abroncsokat a New York Fashion Week keretében mutatták be, és ebben a hónapban szerte az országban megnézhetik majd az érdeklődők a szettet. Sajnos azonban sem az autó, sem az abroncsok nem megvásárolhatók, ráadásul Elliott AF1 csukái is mind elkeltek már.

John Elliot & Lexus
Ha ismered a Nike Air Force 1-t, észre fogod venni a hasonlóságokat az abronccsal is. Az ikonikus talpmintázatot, a perforációt a felsőrészen, de még a gumi textúrája is azonos. Az abroncsokon ráadásul egy AF1 jelzés is megtalálható, pont, mint a cipőn.
Egyébként nem ez az első eset, hogy egy autógyártó egy cipőmodelltől kért inspirációt. A Volvo az Adidas Stan Smith cipőkhöz fordult, a McLaren a Belstaffal dolgozott együtt, a Fiat a Guccival készített közös terveket. A dolog persze fordítva is igaz. Egy NBA sportoló nem rég egy Rolls-Royce Cullinan-inspirálta Air Jordan III cipőt kapott, amikor megvásárolta új autóját.