Kezdőlap Hírek Dizájn Repülőből virágláda

Repülőből virágláda

1061
0
Repülőből virágláda

A COVID-19 világjárványra és a bolygó természetes erőforrásainak folyamatos kiaknázására adott gyors válaszként Nicolas Abdelkader egy sor megdöbbentő fotót mutatott be, amely megkérdőjelezi a mobilitással való viszonyunkat.

Repülőből virágládaRepülőgépeket, hajókat és teherautókat alakított át hatalmas virágládákká, a “The urgency to slow down” képsorozat egy alternatív jövőt mutat be a lezárások után, mely a hátrahagyott energia pazarlást szimbolizálja, hogy a környezetre jótékony hatásúvá váljanak.

Repülőből virágládaAbdelkader a sorozat mögötti okokat is elmagyarázza: “Nem ismerlek, de naivan úgy gondolom, hogy a COVID-19 egy új világba enged bepillantást nyerni.

Repülőből virágládaTekintettel azonban az égbolton az írás pillanatában található repülőgépekre, a motorok számára, amely a madarak dalát harsogja túl, az űrbe küldött rakétákat és ezen utolsó napok kormányzati ajánlásait a bolygó felett (különösen Franciaországban), bárki megerősítheti, hogy a tegnapi frenetikus ritmus „természetesen” visszaköveteli helyét a biodiverzitás és az egészségünk kárára ”.

Repülőből virágláda“Mint sokan, hosszú hetekig fantáziáltunk egy nyugodtabb, harmonikusabb világról, ahol a szállítóeszközeink szó szerint kibővített ültetvényekké váltak.

Repülőből virágládaA világ, ahol egy 80kg-os test mozgatása csak egy két tonnás autóval valósulhat meg, már csak egy rossz álom…” – folytatta Abdelkader.

Repülőből virágládaAlapvetően a képek célja egyfajta “kerékpárral vagy gyalog képzett aszkétizmus” és megkérdőjelezi a mobilitással való viszonyunkat, amikor a természeti világ megsemmisítése az emberiség egyik legsürgetőbb problémája.

Repülőből virágládaA projekt bemutatja, milyen lehet egy elveszett lehetőség az életünk átalakítására és egy logikusabb életritmus megtalálására.

Repülőből virágláda