Kezdőlap Uncategorized A Goodyear nyerte a Auto Express nyári abroncstesztjét

A Goodyear nyerte a Auto Express nyári abroncstesztjét

618
0
Goodyear EfficientGrip Performance 2

Az Egyesült Királyság legnépszerűbb heti autós magazinja, az Auto Express. A magazin közzétette éves nyáriabroncs-tesztjének eredményeit, melynek győztese idén a Goodyear lett.

A teszt a világon a legnagyobb számban eladott abroncsméretre, a 205/55R16 termék típusra összpontosít. Tíz különböző abroncsmárkát vetettek össze a szakértők a legfontosabb jellemzők, köztük a nedves és száraz utakon tapasztalható kezelhetőség, a fékezés, a vízen felúszás, a zajszint, a gördülési ellenállás és az ár terén.

Az új Goodyear EfficientGrip Performance 2 abroncs a teszten végig jól teljesítve szerezte meg az első helyet. Az Auto Express által felkért és teszteket elvégző szakember Kim Adams így nyilatkozott: „A most bemutatkozó EfficientGrip Performance 2 győzött. Az abroncs sikeresen megőrzi teljesítményét nedves utakon hatékonyan kínálva egyensúlyt a száraz tapadás és a lenyűgöző üzemanyag-gazdaságosság között.”

Goodyear EfficientGrip Performance 2Az abroncs a Wet Braking és a Dry Stability Plus technológiákat ötvözi, így nem meglepő, hogy az első helyen végzett a száraz úton tapasztalható kezelhetőség terén az Auto Express tesztjén.

A teljesítmény ezen területeit Adams így értékelte: „Nedves úton is jó érzés volt a kormány mögött ülni: az első kerekek megőrizték erejüket a hátsó kerekek feletti irányítás elveszítése nélkül. A száraz pályára váltva a legújabb EfficientGrip igazán elemébe jött. Jól fordult a kanyarokban, és a többi abroncsnál nagyobb hajtóerők mellett állt ellen a kisodródásnak. Legtöbb vetélytársához képest tapadását is később veszítette el.”

Az igen elismert teszten az abroncs a gördülési ellenállás és a zajszint tekintetében is győzelmet aratott.