Kezdőlap Hírek A kriptomilliárdos háza

A kriptomilliárdos háza

7044
0
Palisades-ház

83 millió dollárért kelt el egy dombtetőn álló Los Angeles-i kúria, amely visszahúzható tetővel és két pánikszobával rendelkezik, ezzel megdöntve a lakáseladási rekordokat Los Angeles nyugati oldalán.


Palisades-házBár a házat hivatalosan sosem kínálták eladásra, a COVID-19 járvány kezdetén rövid ideig bérbeadásra adták, havi 350 000 dollárért.

Palisades-házIngatlanos források szerint az új tulajdonos vagyona a kriptovaluta-birtoklásából származik, bár a milliárdos vevő neve – és hogy beköltözött-e már a vadul extravagáns kúriába – egyelőre rejtély marad.
Palisades-házA kriptomágnások viszonylag új jelenségnek számítanak, de máris nagy teret hódítanak a csúcskategóriás ingatlanpiac legfelkapottabb szektorában, különösen Los Angelesben. Palisades-házMájusban egy 28,5 millió dolláros Hollywood Hills-i kúria kelt el Olaf Carlson-Wee-nek, a Coinbase első alkalmazottjának.

Palisades-házTavaly a jól ismert bitcoin-milliárdos Josh Jones, rövid ideig a világ legnagyobb bitcoin-tőzsdéjének alapítója 25,8 millió dollárt dobott ki egy teljesen új brentwoodi ingatlanra.

Palisades-házMájusban pedig Jeffrey Feinberg fedezeti alapkezelő és vezető kripto befektető vásárolt egy másik brentwoodi ingatlant 44 millió dollárért, 1 millió dollárral a kért ár felett. Egyelőre a Forbes becslése szerint legalább 12 hivatalos kriptopénz milliárdos van világszerte.
Palisades-házA Palisades-ház, amelyet több éven át építettek meg nem nevezett, de minden bizonnyal túlzott költséggel, a Los Angeles-i megavillák fejlesztőjének, Ardie Tavangariannak eddigi legnagyobb és legpompásabb terméke.

Palisades-házDe minden bizonnyal nem ez az első érintkezése milliárdosokkal – 2019-ben egy hasonlóan extravagáns Bel Air-i házat adott el 75 millió dollárért Liang “Johnson” Zhangnak, egy kínai bányászati és ingatlanvagyon örökösének.

Palisades-házTavaly pedig Tavangarian összesen 61,9 millió dollárt fizetett négy Bel Air-i házért, amelyek Elon Musk tulajdonában voltak.

Palisades-ház
Ha már Muskról beszélünk, a hírek szerint 2020 elején bejárta a Pacific Palisades projektet, még akkor, amikor a havi 350 000 dolláros bérleti díjért kiírták, de nem világos, hogy ő – vagy bárki más – valóban belevágott-e az ingatlan bérlésébe.

Palisades-házLos Angeles Westside-ján, egy olyan területen, amelyhez általában a Palisades, Brentwood és Santa Monica tartozik, a 83 millió dolláros üzlet minden más feljegyzett adásvételt felülmúlt. Valójában a következő legdrágább tranzakciót csak az év elején kötötték meg, amikor egy történelmi Santa Monica-i ingatlan alig 49 millió dollárért cserélt gazdát – több mint 40%-kal kevesebbért, mint a példátlan Palisades-i ár.
Palisades-házA feljegyzések szerint Tavangarian 2013-ban vásárolta meg az egyhektáros, hegyfoki ingatlant, 7,3 millió dollárt fizetve érte. A csendes zsákutca legvégén, Pacific Palisades Riviera negyedének zsebében található helyet lombos domboldalak és híres szomszédok veszik körül. Közvetlenül a szomszédban van Tom Hanks és Rita Wilson 26 millió dolláros fő rezidenciája; ugyanebben az utcában van Sam Harris (a “Making Sense” podcastből) és a nagymenő pénzember Matt Barrett ingatlanja is.
A birtok központi témája a high-tech kütyük; az emeleti hálószobába retinaszkennerrel lehet bejutni, mint egy James Bond-filmben. Ettől eltekintve a fő hálószoba egy egyedülálló, behúzható tetővel büszkélkedhet, amely akár egy óriási nyitott napfénytetőn keresztül, akár az üveg védelmén keresztül kilátást nyújt a csillagos égboltra. És bár nem tűnik a legpraktikusabb funkciónak, a mennyezet egyben vetítővászonként is funkcionál, filmeket vetítve az ágyban pihenő embereknek.
Palisades-házAz egyéb felszereltségek közé tartozik a legmodernebb intelligens otthoni és biztonsági rendszer, egy teljesen felszerelt borospince, valamint egy garázs autóforgatóval, amely táncparkettként és bálteremként is funkcionál.
Palisades-házKívül az ingatlanon egy 2 millió dolláros ívelt fal található, amely látszólag közvetlenül a végtelenített medencéből emelkedik ki. Van még egy tucatnyi vendég befogadására alkalmas, partikész spa, több kabána, szabadtéri loggiák, amelyeken bőséges hely áll rendelkezésre a szabadban való szórakozáshoz, és egy “szaunaszoba”, ahonnan kilátás nyílik a környező hegyekre.
Palisades-házBelül a 20 000 négyzetméteres látványosság hat tágas hálószobát foglal magába. Megmagyarázhatatlan módon 18 fürdőszoba is van – talán túlzásba vitték, de mindenképpen kényelmes.