Kezdőlap Hírek Dizájn A TWA retro koktélbárja a JFK-n

A TWA retro koktélbárja a JFK-n

1096
0
TWA koktélbár

A New York-i John F Kennedy repülőtéren a nemrégiben felújított TWA szálloda egy 1958-as Lockheed L-1649A típusú utasszállítót gondolt újra és állított a kikapcsolódásra vágyó vendégek szolgálatába.

TWA koktélbár

A “Connie” névre hallgató gép retro koktélbárrá alakulva repít vissza az 50-es évek világába. A belső átalakítás során számos eredeti elemet is visszaépítettek, mint például az utasüléseket vagy a pilótafülkét.

TWA koktélbár

A TWA terminál részeként létrejött alkotás Eero Saarinen előtt tiszteleg, követve asztalterveit és építészeti munkáinak vonalát.

TWA koktélbár

A korhű részletek, mint a kis koktélkardok, századközepi társasjátékok vagy a TWA ikonikus vörös szőnyege azonnal visszarepíti a látogatót a TWA terminál 1962-es nyitásának időszakába. A belsőépítészet jól ötvözi a vintage és modern bútordarabokat.

TWA koktélbár

A gép középső részén az ablakokkal egyvonalban helyt kapott velúr kanapé elég helyet biztosít a bárba igyekvő vendégek számára. A gép hátsó részénél kialakított, AAron Sciandra által tervezett 6 utasülés tökéletes összhangban vannak az 1960-as évekre jellemző stílussal. A kétszer 3 sorban elrendezett ülések pedig elég tágasak, hogy a megfáradt vendég lábát kinyújtóztassa, valamint elég hely maradjon az asztaloknak.

TWA koktélbár

Miután 2001-ben a TWA terminált bezárták, a 18 évnyi felújítási munkálatok eredményeképpen 2019. májusában megnyílt a 512 szobás szálloda, több mint 4500m2 alapterületű rendezvény területtel, végtelen medencével és a világ legnagyobb konditermével. A lounge-ban 200 férőhelyes étterem is helyt kapott.