Kezdőlap Hírek Tech Animált kaspók, amik segítenek életben tartani a szobanövényeket

Animált kaspók, amik segítenek életben tartani a szobanövényeket

1438
0

A szobanövényekkel könnyedén színt vihetsz az otthonodba, de a levegőt is tisztíthatják, és akár kellemes illatokkal is betölthetik a szobát. Sokszor azonban trükkös róluk gondoskodni.

LUA Kaspó

A Luaát azért tervezték, hogy ebben segítsen a növénytulajdonosoknak, és a kaspók elejére tett kedves animált arcokkal figyelmeztessen, ha a növénynek odafigyelésre van szüksége.

A Lua ötlete – amihez most Indiegogo-n gyűjtenek pénzt – hasonló azokhoz a digitális házikedvencekéhez, amit egykor a kulcscsomóra lehetett tenni, és etetéssel és játékkal kellett életben tartani őket. Ezzel a szenzoros kaspóval hasonlót játszhatsz el a növényeddel.

LUA Kaspó

A 6 cm-es LCD kijelző a kaspó elején egy egyszerű rajzfilm arcot mutat, amely a növény igényei szerint változik. Szomjas arcot fog mutatni, ha a föld nedvességtartalma egy meghatározott szint alá csökken, beteg arc jelenik meg, ha túlöntözték, és egy mosolygó vámpírt láthatunk, ha nem kap elég fényt, és így tovább. Ezek az animációk a Luába épített szenzorokon keresztül nyert adatok alapján változnak.

LUA Kaspó

Egy mozgásérzékelő is be van építve, így a szemek követnek téged miközben elhaladsz, és a beépített QR kód scannerrel beállíthatod, hogy a szenzorok a mobilos alkalmazásra továbbítsák az adatokat. Többféle animált arc is van, köztük kacsintós, fáradt és boldog.
A kaspó 15 cm átmérőjű és 16 cm magas, a súlya pedig 500 gramm, és USB-vel lehet feltölteni.
Lua egy vicces és modern mód, amivel a növényeidről gondoskodhatsz. Jelenleg a gyártáshoz gyűjtenek pénzt az Indiegogon, ahol 99 eurós rendeléssel lehet őket támogatni. Ha minden jól megy decemberben kezdődik a kiszállítás.