Kezdőlap Hírek Órák Az idő pénz

Az idő pénz

7418
0
Monopoly

Már nagyon vártuk, most végre itt van: a nemrég bejelentett együttműködés Alec Monopoly, a menő graffitiművész és a Jacob & Co. extravagáns luxusóra- és ékszermárka között.

Az első közös időmérő a ház egyik zászlóshajóján, az Astronomia órán alapul. Naprendszerek, kaszinó replikák vagy Kulfilm replikák: az átlátszó kupolával ellátott, már amúgy is kifinomult időmérő háromdimenziós tourbillon-mesterműveket tár elénk miniatűrben.

MonopolyAz Astronomia Alec Monopoly változatában apró figurák találhatók, amelyek különböző képregényfigurákból, például a “Monopoly Man”-ból vagy a Disney-univerzumból származnak.
Élénkzöld színű mutatók, forró rózsaszín és élénkpiros akcentusok: az eredmény egy feltűnő műalkotás az ikonikus négykarú függőleges szerkezeten és annak exkluzív komplikációin belül. A színes, animált óra alapja egy 18K rózsaarany tokba zárt fekete csillagos éjszakai égbolt hátlapja, amely a jellegzetes zafírkristály kupolával és átlátszó tokoldalakkal rendelkezik – így teljes rálátás nyílik a benne lévő alkotásokra.
MonopolyA rendkívül összetett JCAM10 kaliber 365 alkatrészből áll, és 60 óra járástartalékot kínál. A jellegzetes Jacob & Co. Astronomia tourbillon forgó komplikációi – mint például az egykarátos, gömb alakú gyémánt exkluzív 288-as csiszolásban vagy a 60 másodpercenként mozgó, kézzel lakkozott magnézium földgömb – háttérbe szorul, és a nagyszínpadot Alec Monopoly figuráinak hagyja.
Az óra négy miniszobrot tartalmaz. Egyikük a “Monopoly Man”-en alapul, és egy cilinderes figura, amely szárnyként dollárbankjegyeket feszít ki. Vele szemben egy másik férfi cilinderben és fehér bajusszal, kezében egy olvadó rózsaszínű fagylaltkehellyel, amely dollárjelet formáz. A harmadik figura a Monopoly Scrooge McDuck értelmezésén alapul, aki egy élénkzöld, aranyérméket tartalmazó pénzeszsákot tart a kezében. Egy színes dollár szimbólum gyémántokkal, dollárjegyekkel és a Jacob & Co. logójával, spray megjelenéssel egészíti ki a kvartettet.
MonopolyA figurák kézzel készültek, a művész rajzai alapján, amelyeket számítógépen méreteztek a megfelelő méretre. A kis aranyszobrokat Alec Monopoly kézzel festette akrilfestékkel.
“Annyi gondolat, idő és tehetség van minden egyes ilyen időmérőben. Ez az együttműködés egy műalkotás a műalkotáson belül” – mondja Alec Monopoly a Jacob Arabóval, az “Inspired by the Impossible” szlogennel rendelkező luxusgyártó alapítójával való együttműködésről.
“Évek óta fejlesztem a karaktereket, amelyeket beépítek az órába. Ezek variációit és újraértelmezéseit láthatod a festményeimben és szobraimban. Nagyon izgalmas látni, hogy ilyen kicsi, de jelentős mértékben életre kelnek” – mondja Monopoly. “Remélem, hogy ez egy olyan óra, amelyet generációkon keresztül ugyanolyan szenvedéllyel és büszkeséggel adnak tovább, mint egy eredeti művészet mesteri darabját.”
MonopolyMíg Monopoly graffitijei általában több emeletet vagy nagyméretű vásznat foglalnak el, az órafigurák “a legkisebb vászon”, amelyen dolgozott. “Az utcai falfestményeim gyakran szabad folyásúak és vadak, de tekintettel az órák bonyolultságára és aprólékos mechanikájára, sokkal precízebben és türelmesebben kellett megközelítenem a kreatív folyamatot.”
A Monopoly egyébként nem ismeretlen az órák világában, hiszen korábban már együttműködött a TAG Heuerrel. A rendkívüli időmérő körülbelül 600 000 dollárba kerül, és szigorúan kilenc darabra van limitálva.