Kezdőlap Hírek Tech A HONOR mesterséges intelligenciájával segít a szövegek felolvasásában

A HONOR mesterséges intelligenciájával segít a szövegek felolvasásában

1074
0

A Honor nemzetközi okostelefon-gyártó a mai napon bejelentette a PocketVision alkalmazást, amely mesterséges intelligenciával igyekszik segíteni a látássérült embereknek az olvasásban.

Honor 20 Pro

A 2019-es IFA kiállításon bejelentett alkalmazás a Honor elkötelezettségét erősíti az innovatív mobil eszközök és megoldások iránt. Az Egészségügyi Világszervezet szerint nagyjából 1,3 milliárd ember él valamilyen látással összefüggő problémával. A PocketVision a Honor 20 Pro mesterséges intelligenciáján és négy kameráján keresztül hordozható és megfizethető alternatívát nyújt a nagyítókkal vagy egyéb, olvasást segítő eszközökkel szemben.

Honor 20 Pro
Az alkalmazást az Eyecoming fejlesztette, és három fő funkcióval bír:

• Szövegfelolvasás (Text-to-Speech): A Honor HiAI és optikai karakterfelismerő (Optical Character Recognition, OCR) technológiával gyorsabban és pontosabban alakítja szöveggé a képet, majd felolvassa azt, például könyvek, dokumentumok, étlapok esetében
• Nagyítás (Zoom-In): a Honor 20 Pro 48 MP-es kamerájával és a 8MP-es telefotó lencsével felnagyíthatóak a szövegrészletek, mindez a hangerőgombokkal vezérelhető. Így az apró vagy homályos szövegrészlet is olvashatóbbá válik.
• Negatív fotó (Negative Image Mode): lehetővé teszi a színek megváltoztatását filtereken keresztül, ezzel növelhető a kontraszt a betűk és a háttér között.

„A Honornál olyan innovatív megoldásokat keresünk, amik pozitív hatással bírnak világunkra” – mondta George Zhao, a Honor elnöke. „A Honor 20 Pro mesterséges intelligencia által vezérelt funkcióit és kiváló kameráját kihasználva a PocketVision hordozható és megfizethető megoldást nyújthat bizonyos látással összefüggő problémákra. Az alkalmazáson keresztül szeretnénk megkönnyíteni a mindennapokban rendszeresen előforduló szövegek elolvasását.”

A Honor 20 Pro 48 MP-es kameráját mesterséges intelligencia támogatja, ami nappali és éjszakai fényviszonyok közt is éles képeket készít, a közeli felvételek részletgazdagságáról pedig a 8 MP-es telefotó kamera gondoskodik. A készülékben 7nm-es gyártástechnológiával készült Kirin 980 AI lapkakészletet, 4.000 mAh-s akkumulátort, 256 GB tárhelyet találunk, a magával ragadó hangzásról pedig a Histen 6.0 technológia 9.1 virtuális térhangzása gondoskodik.

“Az okostelefonok a látássérültek hétköznapjaiban is egyre nagyobb szerepet kapnak. A PocketVision alkalmazás mindig kéznél lévő akadálymentesített megoldást jelenthet a felhasználók számára. Segítségével bármilyen szöveg olvasható formátummá alakítható, így a mindennapok során nagyobb függetlenséget biztosít használójának.” – tette hozzá Robin Sprinks, az RNIB innovációs és technológiai menedzsere.