Kezdőlap Hírek Tech Így lehetsz te is Vasember

Így lehetsz te is Vasember

928
0

Alumíniummal szőtt nadrág, tűzálló rétegek, súlyos csizmák. Ezt kell viselned, ha te is kipróbálnád a Jet Packet, amit magyarul csak röptáskának neveztek el.

Jet Pack

Csak dugd be a füledbe a zajvédőt, kapd fel a bukósisakod és piríts alá. Már repülhetsz is. A Jet Pack Aviation legújabb designja (ami egyébként 340 ezer dollárba kerül) hat sugárhajtóművet használ, amelyeket egy nagyjából 40 kilogramm súlyú táskában kell szállítanunk a hátunkon.
A karokkal a magasságot, sebességet és irányváltoztatást tudjuk kezelni, a motoroknak köszönhetően pedig előre, hátra és oldalra is mozoghatunk a masinával. Egy bátor pilótatanonc ki is próbálta a röptáskát, és arról számolt be, hogy elsőre igen ijesztő élmény a levegőbe emelkedni csupán egy táska kíséretében. A szakavatott Jet Pack pilóták akár három kilométeres magasságig is fel tudnának jutni, de ott már szükség van oxigéntartályra is. Persze az eszköz még nincs forgalomban, de folyamatosan zajlanak a tárgyalások a gyártás megkezdéséről. Ha érdekel a lehetőség, 50 ezer dollárért te is részt vehetsz a tíznapos kiképzésen.

Jet Pack
Persze ahhoz sem kellett sok idő, hogy a konkurencia megjelenjen. A brit Richard Browning’s Gravity Industries is megalkotta a maga Vasember páncélját. Browning Jet Packjét nehezebb megtanulni kezelni, azonban neki már sikerült 450 ezer dollárért eladnia a szettből, tréninggel együtt. Akik csak gyakorolni szeretnének, azok napi 20 ezer dollárért megtehetik. Ennél a Jet Packnél egyetlen hajtóműt kell a hátunkra, kettőt pedig a karunkra erősítenünk. A karunkon lévőkkel irányítjuk a gépet felszállás után.
A repülési idő mindkét szett esetében tíz perc. Mayman szerint az ő gépével akár a 200 mérföld/óra sebesség is elérhető, de eddig csak 30-at tudtak menni.