Kezdőlap Kiemelt Magyarországra is megérkezik a vérnyomásmérés és EKG funkció a Galaxy

Magyarországra is megérkezik a vérnyomásmérés és EKG funkció a Galaxy

698
0
Galaxy

A Samsung bemutatja Health Monitor alkalmazását, amellyel a felhasználók követhetik egészségi állapotuk alakulását és könnyeben elérhetik egyéni céljaikat. Az applikáció 31 országban, köztük Magyarországon február 22-én mutatkozik be, a Galaxy Watch3 és Galaxy Watch Active2 felhasználók pedig ezentúl vérnyomás- és EKG mérésre is használhatják eszközüket, így teljesebb képet kaphatnak az egészségükről.

A Samsung Health Monitor alkalmazása 2020 decemberében kapta meg a CE-jelölést, így a szolgáltatás kiterjedhet a 28 EU-tagországra. A CE-jelölés egy hivatalos tanúsítvány, amely azt mutatja, hogy a kérdéses termék megfelel az Európai Unió biztonsági-, egészségügyi- és környezetvédelmi előírásainak. Az alkalmazás hitelesítésével Magyarország mellett Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Izland, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc és az Egysült Királyság lakói is használhatják a fejlett vérnyomásmérés és EKG funkciókat. Az európai országok mellett a Samsung Health Monitor megjelenik Chilében, Indonéziában és az Egyesült Arab Emírségekben is, ezzel összesen 31 új országban debütál.

Galaxy„A Samsung Health Monitort tavaly júniusi indulása óta közel egymillióan használták az egészségük figyelésére – mondta el TaeJong Jay Yang, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és az egészségügyi csapat vezetője. – Szeretnénk ezt a nagyszerű szolgáltatást minél több ember számára elérhetővé tenni világszerte, ez a mostani bővítés pedig egy jelentős mérföldkő ezen az úton.”

Vérnyomásmérés

A magas vérnyomás gyakran kapcsolódik különböző agyi-, vese- vagy szívbetegségekhez, ha pedig nem kezelik, akár stroke-hoz és koszorúér-betegséghez is vezethet. A Galaxy okosórák képesek vérnyomásadatok rögzítésére a Health Monitor alkalmazáson keresztül, így a felhasználók teljesebb képet kaphatnak az egészégi állapotukról és ennek ismeretében élhetik az életüket.

A Galaxy Watch3 vagy a Galaxy Watch Active2 készülék hagyományos mandzsettával való kalibrálása után bármikor egyszerűen kiválasztható a vérnyomásmérés funkció. A készülék pulzushullám-elemzéssel méri a vérnyomást, amelyet a pulzusmérő érzékelő segítségével követ nyomon. Ezután a program a kalibrációs érték és a vérnyomásváltozás különbségéből határozza meg a vérnyomásértéket .

GalaxyElektrokardiogram

Becslések szerint világszerte körülbelül 33,5 millió embert érint a pitvarfibrilláció (AFib) , amely a kóros szívritmus gyakori formája. Az AFib gyakran okoz további szövődményeket, akár vérrögöket, szívmegállást, vagy stroke-ot.

Az EKG funkció a szív elektromos aktivitásának elemzésével működik a Galaxy Watch3 vagy a Galaxy Watch Active2 érzékelőin keresztül. A Samsung Health Monitor alkalmazás megnyitásával a felhasználók kényelmes ülő helyzetben, az óra stabil rögzítése után végezhetik el a mérést. Az alkart sík felületen pihentetve elég a másik kéz egy ujját az okosóra felső gombjára helyezni és ott tartani 30 másodpercen keresztül. Az alkalmazás megméri a pulzust és a szívritmust, amelyeket vagy Szinuszritmus (normális, rendes szívverés), vagy AFib (szabálytalan szívritmus) kategóriába sorol.