Kezdőlap Hírek Építészet Máltai természet és modernitás

Máltai természet és modernitás

1601
0

Elena Britanishskaya-val együttműködve Svetazor Andreev építész egy acél kiállítótérré szeretné átalakítani Málta nemrég összeomlott Azúr Ablak nevű természeti látványosságát.

Azúr Ablak

Tiega  Zerga, ismertebb nevén az Azúr Ablak Málta szigetének ikonja volt, de 2017 márciusában egy vihart követően a tengerbe omlott. A Heart of Malta projekt tervei szerint egy vizuális tájékozódási pont lesz a sokszögű építészeti forma révén, mely a tükrös homlokzata révén beleolvad a tájba, miközben az eredeti mészkő boltívvel megegyező méretű és arányú lesz.

Azúr Ablak
Andreev és Britanishskaya egy olyan új formát álmodtak meg, amelynek öt spirális emelete 5000 négyzetméter kiállítótérből állna, és mindegyik szint a máltai történelem ezer évét ölelné fel.

Azúr Ablak

A tervet benyújtották a máltai hatóságoknak, és Andreev új írja le a projektet, mint „a modernitás és a természet fúziójának tökéletes emlékműve és szimbóluma a történelem sodrában, és az emberi lélek szívósságának bizonyítéka.”

Azúr Ablak
A heart of malta projekt célja, hogy egy új építészeti és kulturális pontot kíván létrehozni, hogy Máltának erre a részére vonzzák a turistákat.

A hatalmas tükröződő felületű acél forma egy egyedülálló beruházást képviselne Málta jövője szempontjából.

Azúr Ablak

Az építész javaslata alapján a projekthez az építészetben és hajóépítésben használt legújabb technikákat és anyagokat alkalmaznák, hogy Dwejra természeti környezetére is reflektáljanak, ezzel lehetővé téve, hogy megvalósuljon a projekt, miközben a parti rész megőrzését is elősegíti.

Azúr Ablak