Kezdőlap Hírek Autók Negyven éves a DeLorean

Negyven éves a DeLorean

1159
0
DeLorean

Ángel Guerra, spanyol autótervező, legújabb munkájával a DeLorean DMC12 előtt tiszteleg az autó gyártásának 40. évfordulójának alkalmából.

DeLorean“2021-ben leszek először édesapa és ebben az évben lesz a DeLorean DMC12 negyvenedik gyártási évfordulója is.” – Nyilatkozta Guerra.

DeLorean“Köszönetképpen az 1981-es modellnek, egyfajta tiszteletnyilvánításként a gépezetnek, ami valahogy elvezetett engem a munkához, amiről csak gyermekként csak álmodoztam, eldöntöttem, hogy megtisztelem egy projekttel, amin a szabadidőmben dolgozok: Szakmailag átalakítottam a DeLorean-t úgy, hogy alkalmazkodjon a négy évtizeddel későbbi autóiparhoz. DeLoreanEz egy köszönet egy ikonnak és egy filmnek, amik emlékezetessé tették a gyermekkoromat. Ez egy új DeLorean a fiam nemzedékének.”

DeLoreanAz amerikai piac számára 1981 és 1983 között gyártott DeLorean DMC21 egy Georgetto Giugiaro által tervezett sportkocsi, sirályszárnyú ajtókkal és rozsdamentes acél karosszériával. Az autó széles körben népszerűvé vált filmszerepléseinek köszönhetően, ahol időgépként vált emlékezetessé.

DeLoreanAmi arra késztetett, hogy belemerüljek ebbe a történetbe az az volt, – azon kívül, hogy el akartam menekülni egy időgépben ebből az átkozott 2020-ból – hogy ennyi év alatt soha nem láttam egyetlen tervezési javaslatot sem az eredeti DeLorean alapján, annak ellenére, hogy mind az autó, mind a film, amely világhírűvé tette, még mindig jelen van egy egész generáció kollektív képzeletében.” – Vonja le a következtetést a tervező. – “Természetesen ez a projekt személyes, nem kapcsolódik kereskedelmi szempontból sem a DeLorean motorvállalat márkájához, sem a Vissza a jövőbe filmekhez, ez csak tisztelgés a tervezés előtt.”

DeLoreanÁngel Guerra ezen új terve a híres autót a mai korunkba hozza, ahol az időutazásról valamennyien csak álmodunk.