Kezdőlap Hírek Autók Nukleáris reaktorokkal termelné az energiát a Rolls-Royce

Nukleáris reaktorokkal termelné az energiát a Rolls-Royce

1134
0
Rolls-Royce

Sorozatgyártású atomreaktorok telepítését tervezi a Rolls-Royce az Egyesült Királyságban 2029-re. A jelentések szerint a gyártó már ki is nézett két telket, egyet Walesben, egyet pedig Észak-Angliában.

Rolls-Royce

A tervezett kisméretű moduláris reaktorok mérete a tizedrésze a hagyományos nukleáris reaktorokénak és a gyártásuk is könnyebb, valamint költség hatékonyságuk mellett sokkal kiszámíthatóbbak. A moduláris gyártásnak köszönhetően részenként építhető és szállítható.

Rolls-Royce

Az új reaktorok építése csupán négy évig tart, míg az Egyesült Királyság korábbi reaktorai legalább nyolc évig épültek. Az egyenként 6 ezer m2-es reaktorok egy 40 ezer m2-es területen fekszenek majd. A Rolls-Royce 10 vagy 15 ilyen telepítését tervezi az Egyesült Királyságban.

Rolls-Royce

A jelentős környezetvédelmi aggályok ellenére, az Egyesült Királyság jelenlegi miniszterelnöke, Boris Johnson teljes mellszélességgel a terv mögött áll. “Itt az idő, hogy a nukleáris energia reneszánszát élje és szenvedélyesen hiszem, hogy az atomenergia része kell, hogy legyen az Egyesült Királyság energia gazdálkodásának.”