Kezdőlap Hírek Autók Porsche titkok

Porsche titkok

1395
0
Porsche Vision Renndiens

A Porsche új könyvet adott ki, amelyet „Porsche, az eddig még nem látottak” néven emlegetnek és a 2005 és 2019 közötti tervezési tanulmányokat mutatja be.

Az eddig legnagyobb titokban őrzött, 15 különböző tervet a gyártó most úgy mutatja be, hogy exkluzív betekintést kínál tervezési folyamatokba, beleértve a rajzok készítését és a kész modelleket sorozatgyártását is.

Porsche Vision RenndiensEzekből a víziókból választottunk ki egy igencsak érdekeset, amely az egyszerű megoldások híveiben valószínűleg némi nyugtalanságot ébreszt majd. Ugyanis a Porsche Vision Renndienstet, egy teljesen elektromos luxuskivitelű, minivan.

Porsche Vision RenndiensA 2018-ban megálmodott Porsche Vision Renndienst egy családbarát térkihasználási ötlet formába öntése, amely hat fő élménydús helyzetváltoztatását teszi lehetővé. Az 1: 1 méretarányú modellben megvalósított tervezés mögött meghúzódó elképzelés az volt, hogy egy izgalmas arányokkal megáldott, futurisztikus, „űrsikló” jellegű járművet hozzanak létre.

Porsche Vision RenndiensA tanulmány pedig mindenképpen sikeres volt annak bemutatásában, hogy a Porsche tervezési DNS-e, a jellegzetes felületi modellezéssel együtt hogyan vihető át egy olyan járműkategóriába, amely eleddig ismeretlen volt a márka számára.

Porsche Vision RenndiensA Porsche Vision Renndienst belső terei egyszerre kényelmesek és modulárisak. A vezető egy központi elhelyezésű ülésben foglal helyet, míg a teljesen elektromos technológia a jármű alján helyezkedik el. Ennek eredményeként az utasok nagylelkűen és kényelmesen el vannak látva elegendő hellyel, miközben Porsche hangulatokkal és élményekkel fűszerezett közúti űrutazásokon vehetnek részt.

Porsche Vision Renndiens„Ami az általunk kidolgozott elképzeléseket illeti, ezek nem arról szólnak, hogy minden autót kivigyünk az utakra. Ehelyett inkább a kreatív koncepció megteremtéséről és a jövővel való összekapcsolásáról van szó ”- nyilatkozta Michael Mauer a tervezési folyamat ismertetésekor, valamint hozzátette azt is, hogy:„ Két lehetőség van a márkaként megvalósított fejlődés előmozdítására: vagy folyamatosan törekszünk a meglevő termékeink javítására, azaz vagyis lépésről lépésre, megfontoltan haladunk, azonban ebben a folyamatban nehéz igazán innovatívnak lenni.

Porsche Vision RenndiensUgyanakkor megtehetjük, azt is, hogy szabad utat engedünk a kreativitásának. Én ezt úgy látom, hogy hagynunk, hogy a gondolataink holnaputánból merítsenek ihletet, majd onnan vugorjunk vissza a holnapra.”