Kezdőlap Hírek Tech XLFLEX – a muszkli méter

XLFLEX – a muszkli méter

1074
0

Nem titok, hogy a testépítés szerelmesei mind nagyobb és nagyobb izmokat szeretnének. Az edzőtermekben végzet munka eredményét pedig időről, időre a mérőszalag segítségével lehet megnyugtatóan bizonyítani. Az XLFLEX révén pedig mostantól akár valós időben is láthatnánk izmaink növekedését az edzőteremben, ami bizony motivációnak sem lenne utolsó.

XLFLEX

A Texasi Visual Gains startup által fejlesztett XLFLEX digitális övet a bicepszünkre, az alkarunkra, a combunkra, vagy a vádlinkra is rögzíthetjük így miközben az edzőteremben a vasakkal pumpáljuk az izmainkat az eszköz folyamatosan méri a megdolgozott izomcsoportunk kerületét. A mért adatok centiméterben (vagy hüvelykben) megjelennek a kijelzőn, illetve Bluetooth segítségével az adatokat iOS vagy Android alkalmazásban az okostelefonunkra is továbbíthatjuk a későbbi, mélyebb elemzés céljából.
Attól függően, hogy hol akarjuk viselni az XLFLEX LCD kijelzője megfordítható, hogy edzés közben is kényelmesen szemmel tarthassuk az izomnövekedésünket. A kijelző adatait egyszerűen el is tüntethetjük, ha nem akarjuk, hogy kíváncsiskodó szemek is adatokat lopjanak a fejlődésünkkel kapcsolatban.

XLFLEX
Az okostelefonunkra telepített alkalmazás pedig nem csak abban segít, hogy időintervallumokra lebontva lássuk a fejlődésünket, hanem abban is, hogy az egyes izomcsoportokra célméreteket állítsunk be, az XLFLEX pedig jelzi azt, amikor elértük ezeket a célokat. Ráadásul egyszerre több XLFLEX eszközt is használhatunk edzés közben, mely eszközök révén így több izomcsoportot is megfigyelhetünk. A 30.5, illetve 63.5 centiméter közötti bicepszekre passzoló XLFLEX a tervek szerint 289 dollárba kerülne, a megvalósulásra azonban jelenleg úgy tűnik, hogy nem sok remény van a Kickstarter-en ugyanis igencsak mérsékelt az érdeklődés a muszkli mérő kütyü iránt.