Kezdőlap Hírek Autók 3D nyomtatott Porsche ülések

3D nyomtatott Porsche ülések

920
0
Porsche ülések

A Porsche 3D nyomtatott vödörüléseket fejleszt a 911-es és 718-as modellhez. A prototípusokat Európa-szerte tesztelik.


Úgy tapadnak a pilótára a Porsche ülései, mint ahogyan az autó tapad az útra. Az új vödörülések 40 darabos limitált kiadásban debütálnak majd és sokkal összetettebbek, mint ahogyan az első látásra tűnik, mivel 3D nyomtatottak. A technológia főleg a felső részében jelenik meg, mellyel a vásárló 3 különböző keménységből választhat majd saját kényelme érdekében. Fontos tulajdonsága ez a márkának, a pilóta köré épített ülés normának számít a motorsportban.

Porsche ülések“Az ülés egy interface az ember és a jármű között, ezért is olyan fontos, hogy precíz és sportos legyen. Hosszú idő óta számít standardnek a versenyautókban, hogy az ülést a pilótára szabják” – nyilatkozta Michael Steiner, a Porsche kutatási és fejlesztési igazgatóságának tagja.

Az ergonomikus kialakítás mellett a többi üléshez képest kisebb tömeg, de annál nagyobb kényelem és passzív klíma kontroll jellemző rá. A dizájn eredete a Porsche könnyű vödörüléseiben keresendő, mely kényelmét szendvics konstrukciójának köszönheti.

Porsche ülésekA Porsche Tequipment 2020 májusától érhető el, mind a 911-es és a 718-as modellekhez. A 40 prototípust hat ponton biztosító övvel látták el, mely megfelel az európai versenypályák előírásának. A cég szemmel tartja a visszajelzéseket a próbaidő alatt, hogy tovább fejleszthesse termékét. 2021-re tervezik az utcai változat kiadását, szintén három különböző keménységi fokozattal és színekkel.