Kezdőlap Hírek Autók 50. év 50 autó

50. év 50 autó

1965
0

A Őfelsége titkosszolgálatában 50. születésnapjának tiszteletére 50 példány készül el a DBS Superleggera modellből. A legutóbbi Bond-filmet még be sem fejezték, de az Aston Martin már bejelentette a DBS Superleggera megjelenését. Az autó ugyanolyan olívazöld színben készül majd el, mint az eredeti 1969-es Aston Martin DBS is volt.

DBS Superleggera

Mitől különleges ez a modell? Egyedi hűtőrács, szénszálas borítások, kovácsolt alumínium keréktárcsák, hogy csak néhány jellemzőt soroljunk fel. Persze a 007 logó is elmaradhatatlan kellék. Füstgép, rejtett pisztolyok és katapultülés azért nincsen benne, bár az Őfelsége titkosszolgálatában című filmben szereplő autónak sem voltak ilyen kütyüi elméletileg. Belül fekete bőrborítást kapott minden, amit szürke Alcantara és néhány vörös kiegészítő tesz lenyűgözővé.

DBS Superleggera
Az 50 szerencsés tulajdonost egy egyedi italosdoboz is várja majd a csomagtartóban, amely két üveg pezsgőt és négy pezsgőspoharat rejt majd.

DBS Superleggera
Az ívelt motorháztető egy 5,2 literes biturbó V12-es motort rejt (715 lóerővel), amelyet alacsonyabban és hátsó pozícióban helyeztek el a megfelelő súlyelosztás érdekében. Ez azért nagy különbség az eredeti 69-es modell motorjához képest.
Az OHMSS (a film címe angolul, rövidítve) 300 ezer fontért, azaz nagyjából 125 millió forintért vásárolható meg.